Kam stlačiti likanje

ali časovna matrica managementa

Razmišljam o prihodnjih mesecih in vse kar je, se lahko primem za glavo, ker enostavno ne vem kdaj bom spala. Če seveda hočem opravit vse kar sem si zastavila. Pa začnimo od začetka. Na razpolago imamo naslednje postavke (ne nujno v tem vrstnem redu):

- služba (ki traja od 9h do 17h)
- podiplomski študij (za katerega še ne vem, če sem sprejeta)
- Študentarija
- treningi
- vsi možni opravki in domača opravila
- socialno življenje

Knjiga Navade uspešnih ljudi in podobne teorije, ki smo jih, če se ne motim, jemali pri Osnovah managementa nekje v drugem letniku faxa pravijo, da si moramo razdeliti naloge na:

1. stvari, ki so nujne in pomembne

2. stvari, ki so pomembne niso pa nujne

3. stvari, ki so nujne niso pa tako pomembne

4. stvari, ki niso ne nujne in ne pomembne - tem seveda namenimo najmanj časa

Ok super, ampak kako si lahko s tem pomagamo v praksi.

Služba je nujna in pomembna, brez nje ni ne plačanih položnic, ne treningov, ne podiplomskega študija še najmanj pa socialnega življenja.
Po tej logiki je pomemben tudi nadaljni študij saj z njim načeloma lahko dobimo boljšo službo in si s tem omogočimo socialno življenje, razne dejavnosti in seveda nujne dobrine.
Prav tako vsi poudarjajo pomen rekreacije in hobijev, ki naj bi bili nujni in še kako pomembni za dolgo in srečno življenje.
®ivljenje na svojem je ravno tako pomembno saj bi drugače – vsaj jaz – prav hitro v krogu svoje družine zapadla v depresijo, kar pomeni da na delovnem mestu ne bi bila produktivna, trpelo bi socialno življenje itd. No, strokovnjaki se tudi strinjajo, da je socialno in družabno življenje zelo pomembno saj se mora človek družiti s svojimi vrstniki…Po tej definiciji pa je Študentarija nekje vmes med družabnim življenjem in službo, kar pomeni, da je sploh ultra nujna in pomembna. ;)

Potem pa v vse to vključimo še čakanje na avtobusnih postajah, nakupovanje, raznorazne opravke kot so obiski pošt in bank in zdravnikov in lekarn…

A se samo meni zdi ali sem spet na začetku?

Ok poizkusimo z druge strani. Katere stvari v svojem življenju bi z lahkoto pogrešala? Definitivno likanje, pomivanje posode, pleskanje vrat, stanje v vrstah pa še kaj bi se našlo.

Ko berem kaj sem napisala mi je končno popolnoma jasno kaj potrebujem (zato je pametno zapisati stvari). ;)

Potrebujem osebnega pomočnika!

Skratka…

Iščem: dobro dušo, ki zna likati, gre občasno v trgovino, uživa v pomivanju posode in vrtanju sten.

Nudim: hmm skuhano kavo? home-made kosilo?

Vsi zainteresirani (vem, da vas bo ogromno;)) se javite na e-mail ali pustite komentar. Hvala! Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.