Kako zavezati kravato?

Kravata je zelo pomemben kos garderobe. Pri srečanjih je najbolj važen vtis iz pogleda na trikotnik oči-nos-usta-vrat – srajčni ovratnik – kravata. V tem delu igra kravata glavno vlogo.

Nosite le kravate, ki ste jih sami izbrali! Podarjene kravate, ki vam niso všeč, takoj zavržite. Moški imajo zelo izrazit občutek za svoje barve. Skozi kravato kažete svetu svoj karakter in slog življenja. vsak poslovnež naj ima vsaj deset kravat, med katerimi lahko izbira glede na trenutno počutje in aktivnost v dnevu, ki ga čaka.

Ko kupujemo kravato, jo primemo na koncu ožjega dela, da prosto pada. Pri tem bodimo pozorni, ali pada ravno ali zvito. Če se malo zvija, potem je ne kupimo, ker bomo imeli probleme pri zavezovanju le te. Zaželjeni materiali za kravate so svila ali drugi kvalitetni sodobni materiali. Vzorci naj ne bodo natisnjeni ampak lepo izvezeni. Kravata naj bo tako široka, kot so trenutne modne širine reverjev na suknjiču.

Poznamo 32 različnih načinov vezanja kravat. Tukaj je prikazan najenostavnejši način v slikovni obliki.

Kravate zvezujemo po različnih fazah. Upoštevati je potrebno, da zvezana lepo pade in se konec kravate zaključuje s pasom hlač. Ob vozlu se naguba in malce povzdigne iz suknjiča ali brezrokavnika, kot narekuje trenutna moda. Najlepše padajoča kravata je na roko zložena in zadaj ročno zašita z nitko. Nitke nikakor ne odstranimo, ker ponazarja prestižnost kravate. Vzorci in barve kravat naj se ujemajo z barvo obleke, srajce in barvno lestvico posameznika. najbolj priporočljivo je, da kupujemo kravate temno modre barve ali sive z izvezenimi drobnimi vzorci. S tako kravato nikoli ne zgrešite, saj ustreza vsaki klasični obleki.

Ljudje, ki radi nosijo kravate s poševnimi črtami, so bolj usmerjeni v vojaški stil življenja. Kašmirski vzorec plodnosti je všeč moškim, ki uživajo v življenskih radostih. Nikakor si ne smemo v poslovnem svetu privoščiti na kravati imeti likov iz risank ali kravat iz ročno poslikane svile. Takšna kravata nas opozarja, da oseba ni poslovno dorasla.

Če je kravata popackana, jo damo v čistilnico. Pri likanju uporabimo šablono, ki smo jo izrezali iz tršega papirja in jo vložili v kravato. Kravato po uporabi vedno razvežemo in obesimo, da se uleže ali pa jo zavijemo v kolut. Če ima kravata madeže, ki jih ni možno odstraniti, potegnjene nitke ali je daleč za trenutno modo, jo preprosto izločimo iz garderobe.

Tekst: Damir VidanKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.