Kako priti do super službe?

Zelo redki so primeri, ko posameznik že kot srednješolec ve, kaj bi rad v življenju delal. Z opravljanjem raznovrstnih del že v času šolanja, si mladi lahko pridobijo delovne izkušnje z zelo raznolikih področij in jih uspešno prenesejo na postavljanje svoje karierne poti.

Možnost, da mladi že v času študija pridobijo stik s trgom dela je pomembna priložnost pri snovanju njihove kariere, za podjetja pa pomemben vir kadrovanja. Raziskave namreč kažejo, da se vsak drugi študent, ki v času študija v podjetju opravlja študentsko delo, tam kasneje tudi redno zaposli.

Ponavadi gre pri študentskem delu za postopen proces, saj na začetku študija mladi več ali manj opravljajo kratkotrajna, nezahtevna dela, ki niso nujno povezana s smerjo oziroma vrsto študija, kasneje, v končni fazi šolanja pa je pomembno, da so dela bolj usmerjena na področje študija, strokovnejša in povezana z vsebino, pridobljeno na teoretičnem nivoju. Tako študent znanje prenese v prakso, se spozna s kolektivom, osvoji delovni proces, pridobi praktične izkušnje… Na drugi strani podjetje dobi svežo delovno silo, ki se je pripravljena učiti, spoznavati svoje delovno okolje in doprinesti pozitivne učinke k razvoju podjetja. Ob medsebojnem zadovoljstvu obeh strani ni več razloga iskati nov kader, ampak zaposliti preverjenega.

Cilj vsakega je, da nekoč lahko reče: »To je MOJA SUPER SLUŽBA«. Dosežemo ga z veliko učenja, dobre volje, usmerjenosti k iskanju takega poklica, ki nam bo v vsakodnevno veselje. Velikokrat si najdemo vzornike, po katerih se zgledujemo, ko skušamo tudi sami stopiti na poklicno pot. Tudi ti ljudje so se in se še vedno učijo ter trudijo biti še boljši. Na www.studentski-servis.com objavljajo njihove karierne zgodbe z željo, da z njihovimi nasveti pomagajo stopiti do super službe tudi ostalim. Spremljajte, kaj so o svoji karieri povedali Vid Valič, Bine Volčič, Gal Jakič in ostali. Vabljena/a k ogledu zanimivih namigov, nasvetov in dobrih kariernih zgodb.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.