Kako graditi kariero v temeljni znanosti?

20. septembra 2016 ob 9.00 uri, se bo na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani (Večna pot 113, Ljubljana) že drugič odvijal dogodek z naslovom »Znanstveni inkubator – Kako graditi kariero v temeljni znanosti pred, med in po doktorskem študiju?«

Glavni organizator in pobudnik projekta je Društvo Cutting edge, kot podpornik projekta in soorganizator pa sodeluje tudi Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani.

Dogodek bo razdeljen na dva dela. V okviru prvega sklopa bodo udeleženci prejeli osnovne informacije o javnih razpisih za znanstvene raziskave med in po doktorskem študiju. Pomembne informacije bodo predstavljali gostje iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ),Službe za evropske projekte Univerze v Ljubljani, Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS), Centra RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) in Javnega sklada za štipendiranje in razvoj kadrov.

Udeleženci bodo informacije iz prve roke prejeli v drugem sklopu, imenovanem »Kako pripraviti uspešno prijavo za raziskovalni projekt – zanke in pasti pri pripravi projektnih prijav«. Svoje znanje in izkušnje bodo delili:

-          dr. Urša Opara Krašovec (FE, UL) – ocenjevalka projektnih prijav na razpisih sheme Marie Curie

-          dr. Nejc Hodnik (KI) – dobitnik podoktorskega projekta iz sheme Marie Curie

-          doc. dr. Boštjan Genorio (FKKT, UL) – raziskovalec na Rice University in Argonne National Laboratory (ZDA)

-          dr. Marina Klemenčič (FKKT, UL) – podoktorska raziskovalka na University of Umea, Švedska

-          dr. Angelina Sekirnik (ACIES BIO) – vodja projektov

Jakob Kljun, vodja projekta: »V Društvu Cutting edge se zavedamo pomena dobre informiranosti mladih raziskovalcev oziroma znanstvenikov na začetku njihove kariere. Zato smo se v okviru projekta »Znanstveni inkubator – Kako graditi kariero v temeljni znanosti pred, med in po doktorskem študiju?« odločili ponovno predstaviti ustanove, ki se ukvarjajo s pripravo in objavo razpisov, skrbijo za koordinacijo prijav ali nudijo kakršnokoli pomoč pri iskanju informacij za prijavo na raziskovalne projekte. Dogodek bodo popestrili ocenjevalci projektov in mladi znanstveniki, ki so na podobnih razpisih že sodelovali in bodo tako iz prve roke z nami delili svoje izkušnje in napotke.«

Prijavni obrazec

Več informacij o programu najdete tukaj.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Severina in Nina Pušlar

Podarjamo 2 vstopnici za veliki in zdaj že skoraj tradicionalni koncert Severine v Portorožu! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi:"Katera pesem Nine Pušlar je bila lani največkrat predvajana pesem na radijih?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Sladica Summertime 17

Podarjamo 2 vstopnici za Sladica Summertime 17, ki se bo odvijal 23.6. v Sputniku! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Za kateri koncert bodo na Sladici podelili 2 vstopnici?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fresh Island 2017

Podarjamo 2 vstopnici za zaključek Fresh Island festivala na Pagu, na katerem bosta nastopila Rae Sremmurd in Sean Paul. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje: "Kateri DJ, znan tudi iz serije Princ iz Bel Aira, bo nastopil na Fresh Islandu?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Overjam 2017

Podarjamo 2x1 vstopnico za Overjam 2017! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Katerega leta se je odvijal prvi Overjam festival?"


Spremeni besedo.