Kaj lahko vlada pričakuje od jeznih študentov?

Najštevilčnejše študentske demonstracije doslej!

»Malo delo? Ne hvala, vlada!« odgovarjajo na predlog Zakona o malem delu v Iniciativi Študent, skupini študentov, ki so se zbrali, da jasno in glasno pokažejo svoje ogorčeno nasprotovanje spornemu predlogu zakona. Z večimi bolj ali manj gverilskimi akcijami je njihov namen angažirati čim večje število študentov in drugih somišljenikov ter jih spodbuditi k udeležbi na študentskih demonstracijah 19. maja ob 13h na Prešernovem trgu.

Uspešno izvedeni akciji rolanja po Ljubljani, ki je prejšnji četrtek vabila mimoidoče na demonstracije, bo v torek in sredo sledila še akcija Kritiziraj kreativno!. Akcija protestiranja na kreativen način bo potekala v torek od 15. ure dalje na Metelkovi, v sredo pa že od 10. ure dopoldne na Kardeljevi ploščadi ter v Rožni dolini. Študentje in dijaki bodo v okviru akcije lahko kreirali različne zanimive protestne materiale – zastave, transparente, table in podobno.

Študentje so nad predlaganim zakonom ogorčeni, saj so mnenja, da bo država z ukinitvijo študentskega dela mladim zaprla še zadnje okno v svet samostojnosti in odgovornosti. Študentje z omejenimi prihodki bodo namreč še dlje odvisni od staršev, mnogi pa si študija niti ne bomo mogli privoščiti. Iz neuradnih virov pa sporočajo, da bodo prihajajoče demonstracije izredno številčne, saj naj bi se v sredo na Prešernovem trgu pričakovalo najmanj 30.000 jeznih študentov.

Glede na številko tako lahko pričakujemo, da bodo to najštevilčnejše študentske demonstracije doslej, prekašale naj bi tudi zloglasno »črno sredo« izpred štirih let.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.