Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Joss Stone v Kinu Šiška

Ljubljana je poleti kar se tiče večjih koncertov, bolj ali manj mrtva. Kar je seveda povsem logično, saj se glavna koncertna sezona praviloma konča junija in ponovno začne nekje v septembru, ko se ljudje vračamo z dopustov nazaj v betonsko džunglo.

Zato je bila odločitev organizatorjev, da v začetku avgusta v prestolnico pripeljejo britansko soul pevko Joss Stone, precej pogumna. In izkazala se je tudi za precej pravilno.

Stoneova se trenutno mudi na turneji Total World Tour, v sklopu katere namerava v treh letih obiskati prav vse države na svetu. Sedemindvajsetletnica se je pri nas ustavila drugič – prvič je deželo na sončni strani Alp obiskala septembra 2009, ko je nastopila kot osrednja gostja glasbenega druženja Vesolje Veselja. Če je takrat na odru delovala precej prevzetno, samovšečno, je grenak vtis tokrat popravila na najboljši možen način.

Joss še vedno nastopa bosonoga in stojalo njenega mikrofona še zmeraj krasi dolga ruta. A ona je bila tokrat drugačna. Izjemno razpoložena je koncert začela ob 20.uri in v dobri uri petinštirideset dosegla, da ji je občinstvo jedlo iz roke ter jo proti koncu ni in ni hotelo spustiti z odra. A le kako bi jo, ko pa je ves čas koketirala s prvimi vrstami, se s publiko šalila in se nadvse simpatično učila izgovorjave besed »hvala« ter »oprosti«. Katedrala Kina Šiška je bila polna, a se temu ne gre čuditi, saj je v tednih pred koncertom vrsta medijev in spletnih portalov kot po tekočem traku delila vstopnice v nagradnih igrah. Kljub temu je, večinoma starejša, 30+ publika, vidno uživala in na oder vračala takšno energijo, kot jo je dobila iz strani Joss.

Z Grammyjem nagrajeno glasbenico, ki je prvi album izdala pri 16. letih, na koncertih podpira spremljevalni band, katerega člani včasih pozabijo, da so v vlogi spremljave. Kitarist je bil tako s svojimi solažami proti koncu že rahlo izven pravega konteksta, a zbrane množice ljudi to očitno ni zelo motilo. Jih je pa verjetno motila vročina v dvorani in koncert sredi (čeravno ne najbolj vročega) poletja bi bil dosti bolj prijeten v Križankah, kjer je bil tudi prvotno načrtovan.

Če pod včerajšnji An Evening With Joss Stone, kot je bil dogodek oglaševan, potegnemo črto, je bil koncert dober. Morda ne ravno vreden nekaj manj kot 50eur, kolikor je stala vstopnica, a dober.

Tekst: Manja Črep