Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Joey Cape nastopil v Orto baru

V četrtek 25.2.2010 je po razmeroma kratkem času v Sloveniji ponovno nastopil legendarni ameriški punk rock pevec Joey Cape, najbolj znan kot pevec skupine Lagwagon, poznan pa tudi kot kitarist pri »all star« cover bendu Me First And The Gimme Gimmes in idejni vodja skupine Bad Astronaut.

Joey je tokrat s seboj pripeljal tudi Tonya Slya, pevca skupine No Use For A Name s katerim sta izdala split CD z akustičnimi verzijami uspešnic njunih »matičnih« bendov.
In prav poslušanja teh smo bili deležni obiskovalci četrtkove akustičnega punk rock snidenja. Koncert je sicer nekaj pred deseto uro začel Jon Snodgrass (Armchair Martian, Drag The River), po dobre pol ure je oder zasedel Tony, kateremu se je kasneje pridružil še Joey. Tako so se fantje naslednjo uro in pol izmenjevali pred mikrofonu, spremljali drug drugega ali pa družno peli. V nabito polnem Orto baru ni bilo čutiti tiste energije, ki je tako značilna za koncerte takega kalibra, kar pa je ob dejstvu, da je šlo za akustičen večer, povsem normalno. Če lahko na punk rock koncertu brez slabe vesti pesmi prepevaš na ves glas, ker te zaradi glasnosti glasbe tako ali tako niče ne sliši, je na akustičnem koncertu potrebna večja previdnost.
Tako se je občinstvo popolnoma sprostilo šele proti koncu koncerta, do popolne sinergije pa je prišlo prav pri zadnji pesmi, akustični verziji zimzelene Linoleum (NOFX). Krasno je vedeti in tudi dokazati da punk rockerji niso le pijani razgrajači, ki »trzajo« le na suhoparno nažiganje, ampak so ljubitelji dobre glasbe, ki so vse prevečkrat nerazumljeni.
Slike s koncerta pa si že lahko ogledate v Infosceni.

 

Tekst, Foto in Video: Nejc Praznik