Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Jeff Beck v Križankah

V prijetno popolnjenih Kri¾ankah se nam je predstavila velika legenda kitarskega rocka, svojevrstni virtuoz, ljubitelj ameri¹kih avtomobilov »hot rodov«, katere izdeluje tudi sam v svoji gara¾i na angle¹kem pode¾elju in pred kratkim 67 letni Jeff Beck.

Jeff  Beck in njegov band; Jason Rebello na sintesajzerjih, Rhoanda Smith na bass kitari in Narada Michael Walden na bobnih so stopili na oder Kri¾ank malce pred pol deseto s komadom Plan B. 

Sledil je komad Stratus (jazzfusion klasika), katerega avtor je legendarni »drumer« Billy Cobham. Jeff in ekipa nam servira še štiri komade pred bass solo vlo¾kom Rhoande Smith; Led Boots, Mna na h-Eireann, Hammerhead in Corpus Christi Carol, sledi ¾e prej omenjeni bass vlo¾ek Rohande, ki publiko v Kri¾ankah dodatno ogreje.

People Get Ready, ha pomenljiv naslov, kot da hoèe Jeff publiki reèi »najboljše šele prihaja«. In res… komadi You Never Know, Rollin and Tumblin(Muddy Watersa), Nadia, Over The Rainbow, Big Block, Little Wing(Jimi Hendrixa), Cause We’ve Ended as Lovers, Dirty Mind( z bobnarskim vlo¾kom Narade), Brush with the Blues obèinstva niso pustili hladne. Jeff zakljuèi koncert z komadom A Day In A Life slavnih The Beatles.

Ogreto, a mogoèe malce srame¾ljivo obèinstvo se ne da in Becka pozove na bis, kjer odigra komad How High is the Moon. Sledi še hitra, funky energièna I Want To Take You Higher in odlièno odigrana aria na kitari Nessun Dorma

Veè fotografij s koncerta pa si lahko ¾e ogledate v Infosceni.
Tekst: B.Z.Z.igon
Foto: Miro Podgoršek