Je kdo videl talente?

“Najspektakularnejši šov vseh časov”, Slovenija ima talent, je napolnil Stožice in privabil tudi številčno množico pred televizijske sprejemnike, med drugim tudi mene, ki sem z eno roko pila kamilice, z drugo pa pozorno vrtela svinčnik v upanju, da ujamem čim več dogajanja. Žal to še zdaleč ni bilo lahko opravilo…

Nenehno migajoče kamere, vse popolnoma narobe postavljene, so onemogočale pogled že na tako ali tako  preveč kičasto sceno, skorajda nekoliko premajhno za male trike velikih umetnikov, akrobacije in plesne točke. Ob najbolj dinamičnih prizorih “primabalerine” na drogu Ekatarine Faskhutdinove, (verjetno) popolnoma usklajenimi gibi odlične plesne skupine The Artifex, ki so končno razkrili obraze (vendar jih nismo uspeli videti zaradi našega čarodeja na kameri. Mogoče pa so bili dogovorjeni?), duhovitimi vložki harmonikarskega orkestra Pustotnik in celo ob nekoliko zaspanima in presenetljivo statičnima, a simpatičnima, Niki in Gašperju, je spust kamere ob odru bolj spominjal na kakšen spust po divjih vodah – brez nadzora in brez kakršnegakoli občutka. Kdo le je sploh videl talente?
Dobre “stare” težave z ozvočenjem v novi dvorani so bile očitne tudi po televiziji – odmev glasov (pa če še tako zabavnih in profesionalnih voditeljev prireditve Petra Polesa in Vida Valiča), ni bil niti najmanj prijeten za že nekoliko zaspana ušesa gledalcev, tudi tistih tam prisotnih – kmalu po začetku programa so močno izžvižgali tako ozvočenje kot kamer(Super)manove spretnosti.
“Uh, še dobro, da nisem tam”, sem grenko pomislila in posrkala še malo dobro posladkanega čaja.
Kaj pa pevci? Očarljiva Korošica Jerica Haber nas je tokrat presenetila z zimzeleno “Black velvet”, ki jo je zapela v spremstvu brnenja motorjev, postavljenih na sceno in zopet prepričala tako žensko kot moško publiko (vsaj mene in mojega fanta). Pesem je odpela povsem dobro in profesionalno – manjkalo je sicer tisto nekaj…”je ne sais quoi” – verjetno je vseeno izbrala napačno pesem, se obrnila na napačno publiko. Gospa Irena Djukič ali t.i. slovenska Susan Boyle, je zopet odlično interpretirala pop balado in si tudi že v drugo sama sešila čisto posebno obleko (za nekatere mogoče neokusno, a za moje pojme zelo originalno), Jaka Vižintin je vnovič zapel avtorsko pesem, Ajda Ivšek pa je iz poprejšnje soul in še prejšnje rock pevke, brez kakršnegakoli oklevanja zaplula v aktualne, moderne vode in v opravi, na moč podobni katerikoli iz omare Lady Gaga zelo dobro in predvsem pogumno zapela pesem Bad romance in jo ob tem čisto nič oponašala. Pohvalno! Šestnajstletni Žan Serčič pa je z novim stajlingom, novo frizuro in novo pesmijo “starega”, že interpretiranega izvajalca, zopet upal na glasove sovrstnic in sovrstnikov.
Plesali so in peli, se spogledovali s publiko ter se smejali v kamero – a vse je bilo zaman, saj je bilo že skorajda od začetka precej jasno, kdo bo veliki zmagovalec tega “spektakla”. V meni vsaj, ni bilo niti sence dvoma – kljub temu, da je nisem ne dobro videla, ne dobro slišala je na sceni zasijala samo ena zvezda – bodoča mlada operna diva, Julija Kramer, ki se je kljub boleči in pretresljivi izgubi partnerja samo kakšen dan prej, oblekla v boginjo, je stopila na oder, se nasmejala kot angel ter brezhibno in osupljivo zapela povprečnemu poslušalcu neznano in na moč težko operno pesem. In zmagala!
Je sploh bilo treba videti druge talente?
Tekst: Tanja TodorovićKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.