Je bila Mona Liza noseča?

Ena največjih skrivnosti v svetu umetnosti bi lahko kmalu dobila končni epilog. Po večih letih natančnega raziskovanja, so kanadski strokovnjaki prišli do spoznanja, da skrivnost nasmeška, ki ga ima na DaVincijevem portretu Mona Liza, leži v njeni nosečnosti.

Ena največjih skrivnosti v svetu umetnosti bi lahko kmalu dobila končni epilog. Kanadski strokovnjaki so namreč odkrili, da skrivnost nasmeška, ki ga ima DaVincijev portret Mona Lize, leži v njeni nosečnosti.

Ekipa strokovnjakov je do ugotovitev prišla z uporabo inrardečega čitalnika, da bi jim uspelo sliko pretvoriti v 3D format. Na ta način so prišli do podrobnosti barv, ki jih ima slika in ugotovili materijal obleke, ki ga nosi Mona Liza. Ta je enak oblekam, ki so ga v tistem času nosile nosečnice ali mlade mamice, ki so pred kratkim opravile porod.

Mona Liza je bila soproga florentinskog trgovca Francesca del Giocondoa, ki je pri Leonardu naročil njen portret. Slika je nastala med leti 1503. in 1506., kot zagotavlajo strokovnjaki pa je bila nekajkrat popravljana in spremenjena. A ugibanj še ni konec. Strokovnjaki namreč še niso prišli do zaključka, katere metode in tehnike slikanja je uporabil DaVinci. (SaX)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Overjam festival 2018

Podarjamo 1 vstopnico za Overjam festival 2018! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Čigav sin je Ziggy Marley?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.