Jack Johnson navdušil puljsko Areno

V torek smo bili deležni težko pričakovanega koncerta velikega pevca, igralca, tekstopisca in bivšega poklicnega surferja, Jacka Johnsona. S svojo »To the sea Tour 2011« je predstavil istoimenski album, njegov že 5. po vrsti.

Kot predskupino je povabil k sodelovanju zelo znanega umetnika in glasbenika, Jimmya Cliffa, ki je znan po svetovnih komadih kot je »I can see clearly now«, »Reaggae Night« in »Hakuma Matata«. Občinstvo je bilo navdušeno nad njegovo energijo, ki jo je gospod v zrelih letih, pokazal v dobri uri prepevanja in poplesavanja po odru ter jo uspešno prenesel na publiko.
V polurnem premoru, so se izkazali tudi delavci, ki so med preureditvijo odra za glavnega gosta večera, zabavali občinstvo.
Po polurnem premoru smo dočakali prihod Jacka Johnsona na oder. ®e ogreta publika, ga je pozdravila z ogromnim navdušenjem in skupaj z njim zapela uvodno pesem »You And Your Heart«. Občinstvo je pozdravil s prijaznim »Dober večer« in nadaljeval s pesmijo »Taylor«, »Sitting, Waiting, Wishing«. Dodobra napolnjena Arena v Puli je dihala in pela skupaj z njim celi 2 uri in se zibala ob skladbah, ki imajo pridih ležarnega življenskega sloga.
V njegovih skladbah je občutiti vpliv od Nick Draga, The Beatles, Hendrix, Otis Reddy do Neil Young  in ostalih. Pesmi v njegovih albumih presenetijo z lahkotnostjo in igrivostjo. Jackov vokal ima veliko dodano vrednost na samo blagodejnost pesmi, saj fant poje tako pomirjujoče, da te enostavno odplavi na Hawaje med valove. Ne smem pozabiti niti na ostale fante njegovega benda, ki so igrali izvrstno. Na tolkalih Adam Topol, bas kitara Merlo Podlewski in klaviature Zack Gill. Vsi skupaj so izvedli prečudovito klimo v že tako enkratnem ambientu, kot je sama Arena.   
Po prepetih njegovih največjih uspešnicah (skupaj jih je bilo 25) od »Banana Pancakes«, »Upside Down«, »Time Like This« in vseh ostalih zelo znanih, nas je na koncu presenetil s ponovnim prihodom na oder. Kjer nam je kot »solo« zaigral in zapel še »Do You Remember«, »Angel«, »Gone« in zaključil s prečudovito skladbo » Better Together«.
Za konec lahko le napišem: Koncert, ki je navdušil več generacij (od najmlajših do starejših), med katerimi so bili njegovi dolgoletni oboževalci in tudi tisti, ki so se znašli na koncertu iz gole radovednosti. Jack je pustil na vseh nas nepopisno zadovoljstvo in prelepo preživet večer. Ob odhodu iz arene smo si vsi skupaj pri sebi prepevali komade, ki so nam ostali v ušesih še dolgo pot do doma.
Jack hvala za čudovit koncert, kjer smo se odsrfali daleč stran od vsakdanjih skrbi.
Tekst: Metka Avsec
Foto: Miro PodgoršekKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.