Izkoristite informativne dni!

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) in Dijaška organizacija Slovenije (DOS) ob prihajajočih informativnih dneh opozarjata dijake in študente, naj se pozanimajo o vseh vprašanjih, ki se dotikajo njihovega želenega študija in njihovega bodočega statusa. Informativni dnevi bodo potekali v petek, 12. in soboto, 13. februarja na fakultetah in srednjih šolah po Sloveniji.

DOS in ŠOS svetujeta vsem dijakom in študentom, da čim bolje izkoristijo informativne dni, saj so namenjeni prav njim. Dijaki naj natančno preverijo program, se pozanimajo o študijski obremenjenosti na posameznih študijskih programih, možnostih izbirnih predmetov, načinu ocenjevanja, številu seminarskih nalog in drugih študijskih obveznosti, ki jih bodo morali opraviti. Odgovore bodo dobili tudi na vprašanja v zvezi z mobilnostjo oz. študijem na drugem visokošolskem zavodu ali v tujini.

Katja Šoba, predsednica ŠOS: »Dijaki in študenti izkoristite informativne dni in veliko sprašujte. Predstavniki posameznih fakultet vam bodo z veseljem odgovorili na vaša vprašanja. Posebno pozornost namenite »skritim stroškom študija«, ki se na naših visokošolskih zavodih pojavljajo v obliki vpisnin, administrativnih stroškov, raznih oblik članarin in morebitnih doplačil za nadstandardni študijski proces. Tisti dijaki ali študenti, ki vas zanima izredni študij ali se nameravate vpisati v študijske programe, ki nimajo koncesije države, bodite pozorni na to, kaj je všteto v plačilo šolnine

Prav tako ŠOS spodbuja bodoče študente, da na predstavitvah povprašajo tudi o tem, ali jim izbran visokošolski zavod omogoča absolventski staž in kdaj ga lahko izkoristijo. Prav tako je pomembno tudi, da se bodoči študenti pozanimajo o vključevanju študentov v procese odločanja na visokošolskih zavodih. ŠOS spodbuja vse bodoče študente, da naj pri izbiri visokošolskega zavoda, na katerega se bodo vpisali, upoštevajo tudi demokratičnost postopkov na tem zavodu in preverijo, če imajo študenti ustrezno zastopstvo.

Študentske organizacije Univerz (Ljubljana, Maribor in Primorska) ter Zveza študentskih klubov Slovenije bodo pripravili informativne materiale (brošure, informatorje, navodila, predstavitve), organizirali informativne točke ter na najbolj izpostavljena območja postavili svoje informatorje, ki bodo v pomoč dijakom in študentom. Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Cocoon – Sven Vath

Podarjamo 2 vstopnici za žur s Sven Vathom, ki se bo odvijal 16.11. v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.