Izkoristite informativne dni!

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) in Dijaška organizacija Slovenije (DOS) ob prihajajočih informativnih dneh opozarjata dijake in študente, naj se pozanimajo o vseh vprašanjih, ki se dotikajo njihovega želenega študija in njihovega bodočega statusa. Informativni dnevi bodo potekali v petek, 12. in soboto, 13. februarja na fakultetah in srednjih šolah po Sloveniji.

DOS in ŠOS svetujeta vsem dijakom in študentom, da čim bolje izkoristijo informativne dni, saj so namenjeni prav njim. Dijaki naj natančno preverijo program, se pozanimajo o študijski obremenjenosti na posameznih študijskih programih, možnostih izbirnih predmetov, načinu ocenjevanja, številu seminarskih nalog in drugih študijskih obveznosti, ki jih bodo morali opraviti. Odgovore bodo dobili tudi na vprašanja v zvezi z mobilnostjo oz. študijem na drugem visokošolskem zavodu ali v tujini.

Katja Šoba, predsednica ŠOS: »Dijaki in študenti izkoristite informativne dni in veliko sprašujte. Predstavniki posameznih fakultet vam bodo z veseljem odgovorili na vaša vprašanja. Posebno pozornost namenite »skritim stroškom študija«, ki se na naših visokošolskih zavodih pojavljajo v obliki vpisnin, administrativnih stroškov, raznih oblik članarin in morebitnih doplačil za nadstandardni študijski proces. Tisti dijaki ali študenti, ki vas zanima izredni študij ali se nameravate vpisati v študijske programe, ki nimajo koncesije države, bodite pozorni na to, kaj je všteto v plačilo šolnine

Prav tako ŠOS spodbuja bodoče študente, da na predstavitvah povprašajo tudi o tem, ali jim izbran visokošolski zavod omogoča absolventski staž in kdaj ga lahko izkoristijo. Prav tako je pomembno tudi, da se bodoči študenti pozanimajo o vključevanju študentov v procese odločanja na visokošolskih zavodih. ŠOS spodbuja vse bodoče študente, da naj pri izbiri visokošolskega zavoda, na katerega se bodo vpisali, upoštevajo tudi demokratičnost postopkov na tem zavodu in preverijo, če imajo študenti ustrezno zastopstvo.

Študentske organizacije Univerz (Ljubljana, Maribor in Primorska) ter Zveza študentskih klubov Slovenije bodo pripravili informativne materiale (brošure, informatorje, navodila, predstavitve), organizirali informativne točke ter na najbolj izpostavljena območja postavili svoje informatorje, ki bodo v pomoč dijakom in študentom. Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.