Izbruh trubačev

V petek 10.04. smo se tri dekleta odpravila v Kranj na >bazen< vendar ne na kopanje temveč na koncert orkestra Bobana in Marka Markoviæa.

Glede na to, da nobena od nas Kranje ne obiskuje prav pogosto že pot ni minila brez zapletov. Za pot do starega zimskega bazena smo morale vprašati kar trikrat. Prva dva sta nas poslala vsak v svojo smer tako, da smo po Kranju naredile kar nekaj kilometrov in počasi postajale živčne saj smo se bale, da bomo koncert zamudile saj že tako nismo bile prav točne.

Nazadnje se nas je usmilil par, ki je šel v isto smer tako, da smo vozile za njima in končno le prispele do kraja dogodka – obema se še enkrat lepo zahvaljujem.

Za tiste, ki tam še niste bili naj vam povem, da stavba in okolica spominjata na ljubljansko Metelkovo in ravno tako kot na Metelkovi tudi na bazenu vlada sproščeno vzdušje.

Takoj smo se odpravile noter in že na vratih so nas pozdravili pravi ritmi. Dj je za uvod rolal komade z Gypsy Beats in Balkan Beats. Če so vam taki ritmi pri srcu definitivno priporočam poslušanje omenjenih CD-jev in izvajalcev saj je ob pesmih prav težko ostati pri miru.

Pogled okoli nas nam je povedal, da so trubači priljubljeni med vsemi generacijami in vsemi stili saj so bili na koncertu prisotni pripadniki vseh (sub)kultur.

Malo pred 23. uro, ko smo koncert že nestrpno pričakovali se je glasba počasi utišala in na oder je prikorakal orkester Bobana in Marka Markoviæa. Vsi smo jih pozdravili z navdušenim ploskanjem in koncert se je lahko začel. 

V približno dveurnem koncertu (brez odmora) so odigrali vse (skoraj) vsem znane pesmi kot so npr. Djurdjevan, Bubamara (iz filma Črna mačka, beli mačkon), Gas, gas, Kalašnikov in še mnoge druge. Kamorkoli si med koncertom pogledal je bilo jasno, da se vsi zabavajo in uživajo. Prav zato sta te dve uri minili prehitro in po odhodu trubačev jih je občinstvo s ploskanjem priklicalo nazaj.Vrnili so se in nam za konec poklonili še eno pesem potem pa se je koncert končal in vsi smo nasmejani odhajali ven.

Po vsem napisanem je najbž že jasno ampak vsekakor vam obisk koncerta trubačev in pa tudi AKD izbruha toplo priporočam.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.