Izbira študija kot naložba v donosno prihodnost

Izbira študija in pridobljena izobrazba je pogosto predpogoj za želeno zaposlitev, le ta pa je pogoj za dosego življenjskih ciljev.

Glavno merilo naj bo osebna želja, trezen razmislek s pogledom v prihodnost in seveda nasvet ljudi, ki jih imate radi. Predvsem pri Bolonjskem študiju, kateri skoraj neomejeno omogoča prehode med programi in študiji na vseh stopnjah je pomembno, da na prvi stopnji študent izbere izobrazbo za dobro iskani poklic. Le tak poklic bo diplomantu po zaključeni prvi stopnji omogočil hitro in stabilno zaposlitev ter možnost samostojnega življenja. Z izobrazbo pridobljeno na Fakulteti za pomorstvo in promet, na programih Tehnologije prometa, Transportne logistike in predvsem Navtike in Ladijskega strojništva imajo študentje priložnost pridobitve štipendij, dinamičnega študija, takojšnje zaposlitve in predvsem visokih zaslužkov v delavnem razmerju.

Poklicev pri katerih si lahko mlad človek sam začrta svojo prihodnost je vse manj, zato je prava izdira študija toliko bolj pomembna. Fakulteta za pomorstvo in promet nudi študij iz področij tehnologije prometa in transportne logistike, ki sta nuja vsakega hitro rastočega gospodarstva. V Sloveniji in v svetu področje prometnih storitev zaposluje veliko število ljudi, ki zaradi hitro rastočih sodobnih tehnologij v pomorskem, cestnem, železniškem, zračnem in poštnem prometu zahtevajo specializiran kader, ki pozna tehnično-tehnološke, ekonomske in pravne zahteve trgov. Tako intedisciplinarno znanje podajamo svojim študentom in jih pripravljamo za poslovni svet.

Izobraževanje na področju pomorstva ima na Fakulteti za pomorstvo in promet že preko 50 letno tradicijo. Program Navtike in Ladijskega strojništva je edini visokošolski program v Sloveniji, ki nudi izobrazbo za dosego najvišjih nazivov v svetovni ladijski floti. Pridobljeni poklic pomorščaka je zagotovo eden bolj dinamičnih, zahtevnih, ki pa nudi posamezniku možnost izjemno velikih zaslužkov. Zaradi velikega pomanjkanja pomorščakov, predvsem ladijskih strojnikov, je študij štipendiran s strani ladjarjev, ki po zaključenem študiju nudijo takojšnjo zaposlitev. Kader z izkušnjami z morja je vse bolj iskan tudi na kopnem. Navtiki so lahko zaposljivi v različnih podjetjih v planskih, nadzornih, organizacijskih idr. službah, ladijski strojniki pa so zagotovo najbolj usposobljen kader za upravljanje in vzdrževanje najrazličnejših strojnih sistemov.

Izbira za boljše življenje je vaša, možnost pa vam nudi Fakulteta za pomorstvo in promet.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Magnifico – Kranj

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Magnifica v Kranju! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Koliko avtorskih plošč je v svoji karieri izdal Magnifico?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

AntiValentinovo

Podarjamo 2 vstopnici za koncert AntiValentinovo v Cvetličarni in album Eda Maajke "Put u plus"! Spodaj izpolnite svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kaj pravi Vojko V, ko mu v trgovini natehtajo 16dg mortadele namesto 15dg?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.