Inteligentna obleka

Evropski znanstveniki so razvili oblačilo, ki je sposobno zaznavati zdravstveno stanje ljudi.

Osem znanstvenih institucij, ki sodelujejo v projektu Biotex, je razvilo inteligentni tekstil, ki vsebuje posebne senzorje, ki so sposobni spremljati stanje telesnih tekočin, kot sta denimo kri in znoj.Ta oblačila bodo uporabna predvsem pri tistih bolnikih, ki so bili nedavno odpuščeni iz bolnišnice, pri poškodovanih športnikih in pri ljudeh, ki bolujejo za kroničnimi boleznimi.V prihodnosti nameravajo senzorje še izpopolnili, in sicer tako, da bodo sposobni spremljati tudi procese celjenja ran, zaznavati nenormalnosti v metabolizmu in zaznavati bolezni in infekcije.Prototip nove obleke je že narejen, sedaj sledi še testiranje na skupini prostovoljcev. Znanstveniki pa so ob tem opozorili, da obleka ne bo mogla nadomestiti zdravnika.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.