Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Inna v Kopru razočarala

Romunska pevka Inna, ki je v petek 19.11.2010 nastopila v Planetu Tuš v Kopru, je s svojim 30-minutnim nastopom in playback-om razočarala vse prisotne.

®e kar nekaj časa ni kakšen dogodek tako buril duhove v Sloveniji, kot je to bilo zadnjih par dni pred nastopom Inne v Kopru. Dogodek je bil razprodan že slab teden prej, vstopnice pa so na črnem trgu po preverjenih informacijah dosegale kar 50eur, čeprav so bile sicer na voljo po 12 in 15eur. Po besedah organizatorjev še za noben dogodek v Planetu Tuš ni vladala takšna evforija – boj za vstopnice, velika medijska pozornost in trud organizatorjev pa le ni bil dovolj, da bi MTV zvezd(n)ico prepričal v to, da svoji publiki nakloni kaj več kot 4 svoje komade (za katere so mnogi hudomušno namignili, da so itak vsi isti) in pogled na svoje pomanjkljivo in neokusno oblečeno telo. Dovolj zgovorno je dejstvo, da je večino prisotnih bolj navdušila plesna skupina Maestro kot pa romunska zvezdnica, zaradi katere so tudi kupili karte.
Je pa treba priznati, da je nastop Inne očitno privabil ljubitelje vseh glasbenih žanrov, saj smo po prihodu na prizorišče lahko v garaži Planeta Tuš prisluhnili tako elektronskim kot tudi balkanskim, pop in celo narodnozabavnim ritmom, ki so se slišali iz odprtih avtomobilov. Poleg pestre glasbene izbire pa so pred vhodom vse prisotne zabavali tudi varnostniki, ki so neuspešno prepričevali obiskovalce, naj zapustijo parkirne prostore, saj naj se v njih ne bi smeli zadrževati in popivati, saj naj bi bil za to namenjen »sosednji travnik« ali pa vsaj »pločnik čez cesto«. Na tem pločniku je tudi med koncertom ostalo kar nekaj ljudi, saj so organizatorji zelo dobro poskrbeli za izločanje mladoletnih oseb – lahko potrdimo, da smo se tudi novinarji morali identificirati z osebnim dokumentom, čeprav smo nekateri že v vidno zrelejših letih, ampak smo vseeno to vzeli za kompliment.

Prostor v katerem se je odvijal koncert je po eni strani malce nenavaden, a konec koncev smo bili vsi prijetno presenečeni nad ogromno teraso, kjer so lahko uživali pogosto diskriminirani kadilci, hkrati pa so se lahko tam hladili tudi tisti, katerim so popustili živci med prerivanjem v notranjosti. Tudi sanitarije zaslužijo pohvale, saj v nobenem trenutku nismo videli dolge vrste pred ženskim straniščem, kot je to v navadi na podobnih dogodkih. Minus lahko pripišemo natakarjem in strežbi, saj je bilo več kot očitno, da so bili ob vsej tej množici izgubljeni, kar pa še lahko nekako razumemo. Ne moremo pa razumeti, da lahko isti natakar 2 pijači zaračuna po isti ceni kot 3 enake pijače pri naslednjem naročilu in celo izda veljaven račun za obe naročili. Za dogodek na najvišji ravni vsekakor nedopustno. Pogrešali smo tudi reakcije varnostnikov med samim dogodkom, saj se je na sredi plesišča kar nekaj minut odvijala prava rokoborba dveh vidno pijanih osebkov, ki jih vse do konca prav nihče ni ločil ali pospremil na ohladitev. Predvidevamo, da so bili varnostniki utrujeni od preganjanja obiskovalcev po garaži, kar je očitno bila njihova prioriteta ta večer.

Če povzamemo – kljub velikem razočaranju, ki ga je obiskovalcem priredila Inna, je bilo zanimivo biti prisoten na takšnem dogodku ter upamo, da se bodo organizatorji koncertov v Planetu Tuš še naprej trudili angažirati podobne zvezdnike, za katere pa vseeno upamo, da bodo pokazali kaj več kot odpiranje ust in novi model kopalk, saj so si to s svojim trudom in prijaznostjo zagotovo zaslužili.

Tekst in foto: Damir Vidan