Informativni dnevi 2007

Slovenske srednje, višje in visoke šole bodo danes in jutri za učence in dijake pripravile informativni dan.

Študentske organizacije bodo tudi letos na najbolj izpostavljena območja namestile svoje informatorje, ki bodo dijake usmerjali k želenim fakultetam. V prestolnici so se na prihod številnih srednješolcev dobro pripravili. Študentska organizacija Slovenije je izdala posebno brošuro Info dnevi ’07, v kateri je zbrala podatke o lokacijah fakultet, in sicer skupaj z zemljevidom mesta in s shemo prog mestnega prometa.

Informatorji bodo srednješolce pričakali na železniški in avtobusni postaji, na postajališčih Ljubljanskega potniškega prometa na Bavarskem dvoru in Gospodarskem razstavišču ter na fakultetah. Danes med 7. in 16. uro se lahko za dodatno pomoč obrnete tudi na številki 01 43 80 235 ali 041 253 484.

LPP bo okrepil jutranji promet mestnih avtobusov, srednješolcem pa bodo v pomoč tudi vozniki avtobusov. LPP je na svojih spletnih straneh pripravil interaktivno shemo prog mestnega avtobusa. Dodatne informacije o progah mestnega prometa lahko dobite po telefonski številki 01 58 22 425.

Dodatni vlaki na pot
S štajerskega konca bosta danes v Ljubljano odpotovala dva dodatna vlaka. Prvi bo odpeljal iz Celja ob 7.20 in pripeljal v Ljubljano ob 8.50, drugi pa bo odpotoval iz Litije ob 7.31 in pripeljal v Ljubljano ob 8.03. Na Slovenskih ®eleznicah priporočajo nakup vozovnic v predprodaji.

Na prihod prihodnjih brucev so se pripravile tudi druge tri slovenske univerze. V Mariboru bodo informatorji stali na lokacijah pred fakultetami in pred avtobusno in železniško postajo. Ob 8., 9. in 14. uri bo za prihodnje bruce organiziran brezplačen krožni avtobusni prevoz, na voljo pa jim bodo tudi priročne informativne mape z informacijami o študijih.

Na Obali bodo študenti informatorji oblečeni v posebne vetrovke z napisom Infošoup. Najmlajša univerza, novogoriška, bo informativna dneva pripravila na svojem sedežu v Rožni dolini in v Ajdovščini, v soboto pa tudi v Tolminu. (RTVSLO)







Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.