IE 7 vs. FF 2

Prednosti in slabosti različnih internetnih brskalnikov.

Razumeli smo vas, hočete preprosto in varno! No shit Sherlock! Za to so pri Microsoftu potrebovali 5 let? In kaj je delala konkurenca? Seveda razvijala svoj produkt, odprla možnosti in udobje brskanja. Se osvobodila okvirjev in dala ljudem prosto izbiro.

Danes lahko za Firefox najdeš katerikoli dodatek ki ti ustreza, če hočeš se ti lahko spodaj vrtijo novice, lahko vsakič ko prižgeš brskalnik dobiš sveže recepte za kremšnite ali pa pač izveš kakšno je vreme v Honoluluju. Dejstvo, da MS to prodaja kot vroče žemljice na zimski dan, je milo rečeno slaboumno. Poleg tega, da so imeli tako luknjav izdelek, da ga je vsak skript kiddy lahko izkoristil, so sami (čeprav se borijo proti temu) zelo pripomogli pri povišanju SPAM-a in na splošno pri okuženju računalnikov. No ja, sedaj imamo 7. verzijo. Ali bo zaradi množične uporabe spet postal lahka tarča? So ga dovolj preizkusili? So imeli pravi vzorec? Ali pa je brskalnik zopet naredil nek veleum, ki misli da je požrl celo pamet tega sveta?

Ne vem, bomo še videli. To da so uredili prikazovanje strani kolikor toliko enako kot pri Firefoxu ali Operi jim štejemo v dobro, toda sam prikaz brskalnika je zaskrbljujoč. Jaz že vidim svojega fotra (medtem ko mu bodo Windowsi podtaknili IE 7 kot del nujnega popravka) kako debelo pogleda v čudo z dvema gumboma in vrstico za vpisovanje. Hmm, le kdo bo kriv za to “sranje”?

Ampak dobro, smo v informacijski dobi in stvari se premikajo naprej, MS nam ponudi zaščito proti nevarnim stranem, obljubljajo da bo zadeva zavarovala nevednega uporabnika, ki bo klikal vse kar se mu zahoče in tako bo svet (vsaj cyber) postal bolj varno mesto! EEEEEEEEEEE wrong! IE lahko namestijo samo tisti, ki imajo SP 2 na svojem računalniku! Še več! IE 7 med nastavitvijo preveri, če imate ukradene windowse ali ne in če jih nimate, zbogom in hvala za vse ribe! Torej bo večina zombi računalnikov še vedno vir za vse zlobne ljudi (ali pa zdolgočasene) da nam še naprej pošiljajo nezaželjeno pošto in podobne barabije. No trenutno IE 7 uporablja nekje 3 % uporabnikov, čakamo da MS podtakne svoj umotvor prek popravkov…

Na drugi strani je fundacija Mozilla naredila FireFox 2. Na njem pač ni nekih hudih sprememb. Ena večjih je ta da vključuje pregledovalnik besed, medtem ko vi tipkate vam podčrtava nepravilno zapisane tako kot recimo v Wordu. Seveda tudi v slovenščini, ki pa si jo morate nastaviti s tremi kliki. Seveda so tudi v FF vgradili sistem za varovanje strani, malce našminkali grafični vmesnik in poostrili varnost. Kar je pa še najlepše je to da je zadeva brezplačna in ne potrebujemo dvakrat resetirati računalnika preden lahko nadaljujemo z delom.

Kakorkoli že, izbira je še vedno vaša.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.