Hurmašice

Bosanska sladka jed

Potrebujemo:

50 dkg moke
50 dkg masla
2 dl kislega mleka
2 jajci
60 dkg sladkorja
2 limoni
10 dkg orehov

Sirup:

700 gr sladkorja
2 dcl vode

Priprava:

V posodi zmešajte maslo in mu dodajte kislo mleko in dva rumenjaka. Vse to zelo dobro premešajte. Nato v maso dodajte moko in naredite testo. Iz testa naredite svaljkasto obliko hurmašic in nežno pritisnite na strgalnik, da na testu pusti značilen vzorec. Vsaki hurmašici dodajte na sredini eno orehovo jedro. Hurmašice nato zložite v naoljen pekač in pecite 30 minut.

Za pripravo sirupa zmešajte sladkor in vodo ter kuhajte 10 minut. Ko so hurmašice pečene, jih polijte z vročim sirupom. Jed postrezite ohlajeno.

Dober tek!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Magnifico – Kranj

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Magnifica v Kranju! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Koliko avtorskih plošč je v svoji karieri izdal Magnifico?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

AntiValentinovo

Podarjamo 2 vstopnici za koncert AntiValentinovo v Cvetličarni in album Eda Maajke "Put u plus"! Spodaj izpolnite svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kaj pravi Vojko V, ko mu v trgovini natehtajo 16dg mortadele namesto 15dg?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.