Hurmašice

Bosanska sladka jed

Potrebujemo:

50 dkg moke
50 dkg masla
2 dl kislega mleka
2 jajci
60 dkg sladkorja
2 limoni
10 dkg orehov

Sirup:

700 gr sladkorja
2 dcl vode

Priprava:

V posodi zmešajte maslo in mu dodajte kislo mleko in dva rumenjaka. Vse to zelo dobro premešajte. Nato v maso dodajte moko in naredite testo. Iz testa naredite svaljkasto obliko hurmašic in nežno pritisnite na strgalnik, da na testu pusti značilen vzorec. Vsaki hurmašici dodajte na sredini eno orehovo jedro. Hurmašice nato zložite v naoljen pekač in pecite 30 minut.

Za pripravo sirupa zmešajte sladkor in vodo ter kuhajte 10 minut. Ko so hurmašice pečene, jih polijte z vročim sirupom. Jed postrezite ohlajeno.

Dober tek!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.