Humanitarna akcija Kluba idrijskih študentov

Klub idrijskih študentov začenja z dobrodelno zbiralno akcijo angleških knjig in rabljenih prenosnih računalnikov, ki še delujejo.

Tokrat smo se povezali s študenti Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani, ki so v okviru South Africa Ithuba Project-a sodelovali pri gradnji izobraževalnih ustanov v državah v razvoju.

Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani se je leta 2010 vključila v mednarodno mrežo za izgradnjo izobraževalnih stavb v državah v razvoju, ki jo vodi avstrijska fundacija SARCH. V okviru mreže so študenti evropskih šol za arhitekturo v zadnjih desetih letih načrtovali in skupaj z lokalnim prebivalstvom tudi zgradili številne šolske stavbe in vrtce v raznih krajih Južnoafriške republike. V letu 2012 sta študenta Katja Martinčič in Primož Pavšič na šolskem kompleksu Inthuba Skills College izvajala še zadnja vzdrževalna dela in izvedla finalni tlak v večnamenski dvorani.

Prav tej izobraževalni ustanovi, šolskemu kompleksu Ithuba Skills College blizu Magagula Heights, južno od Johannesburga, bo Klub idrijskih študentov pomagal v svoji dobrodelni akciji. Njihov program se namreč razvija, na poti do uspešnega izobraževanja mladih v Južnoafriški republiki pa jim manjka predvsem angleškega gradiva in računalniške opreme.

Po uspešno izvedenih humanitarnih akcijah v letu 2012 – zbiranje igrač in oblačil za Busoga Childrens’ Center v Ugandi in pomoči potrebne širom Slovenije, zbiranje likovnih potrebščin v sodelovanju z Zavodom LU v projektu Otroci rišejo ljubezen, dobrodelna filmska projekcija za projekt Botrstvo v sodelovanju z ZPM – smo se tako z dobrodelno dejavnostjo odločili nadaljevati tudi v letošnjem letu. Zavedamo se namreč, da lahko s sodelovanjem, povezovanjem in skupnimi akcijami vsak stori nekaj dobrega za sočloveka.

Klub idrijskih študentov se z zbiralno akcijo obrača na vas – zbiramo angleške knjige, učbenike, leposlovje ter rabljene prenosne računalnike, ki še delujejo!

Material, ki bi ga želeli darovati, lahko oddate:

- na uradnih urah Kluba idrijskih študentov (ob sobotah med 10.00 in 12.00 ter torek med 14.00 in 16.00 v pisarni KIŠ pod Čipkarsko šolo v Idriji)
- v knjigarni ABC v Idriji
- na Gimnaziji Jurija Vege Idrija
- na infotočki Vstale Primorske v Ljubljani (pon., čet.: 12.00 – 16.00 in tor., sre.: 14.00 – 18.00 na Gosposvetski 2)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.