Hrenovke in bučke v listnatem testu

Jed primerna za prvi spomladanski piknik

Sestavine:

Male bučke (približno 4)
Mini hrenovke (tudi 4)
En zavitek listnatega testa
Sir, ki se lepo topi (edamec)
Jajce za premaz

Postopek:

Listnato testo razvaljamo in ga razrežemo na cca. 8 cm kvadratke. Sir razrežemo na palčke. V hrenovke (surove) naredimo vdolbino- zarezo, v katero vložimo sirove palčke. Enako naredimo z bučkami toda ne dodamo sira. Tako napolnjene hrenovke in bučke položimo diagonalno na listnato testo, nato pa testo povlečemo čez in vogalčka testa stisnemo, da se sprimeta. Testo po površini premažemo s stepenim jajcem. Pečemo v pečici 180 C do zlatorumene barve.

To so idealne zadeve za kak piknik ob lepem vremenu (seveda spada zraven tudi kako pivo).

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

MotörCity 2018

Podarjamo 2x1 vstopnico za letošnji MotörCity 2018! Spodaj vpiši svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kje se bo odvijal uradni Warm Up party festivala MotörCity?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.