Hrenovke in bučke v listnatem testu

Jed primerna za prvi spomladanski piknik

Sestavine:

Male bučke (približno 4)
Mini hrenovke (tudi 4)
En zavitek listnatega testa
Sir, ki se lepo topi (edamec)
Jajce za premaz

Postopek:

Listnato testo razvaljamo in ga razrežemo na cca. 8 cm kvadratke. Sir razrežemo na palčke. V hrenovke (surove) naredimo vdolbino- zarezo, v katero vložimo sirove palčke. Enako naredimo z bučkami toda ne dodamo sira. Tako napolnjene hrenovke in bučke položimo diagonalno na listnato testo, nato pa testo povlečemo čez in vogalčka testa stisnemo, da se sprimeta. Testo po površini premažemo s stepenim jajcem. Pečemo v pečici 180 C do zlatorumene barve.

To so idealne zadeve za kak piknik ob lepem vremenu (seveda spada zraven tudi kako pivo).

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.