Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Horace Andy v In-Boxu

Reporta¾a z enega izmed redkih reaggae koncertov pri nas

Pa smo doèakali. Po dolgem èasu smo se v nedeljo 9.11.08 spet lahko udele¾ili reggae koncerta, ki se je odvijal v prenovljenem klubu In-Box. Tokrat so gostili legendarnega reggae artista Horace Andy-ja, ki je zaèel svojo glasbeno kariero ¾e v 70-ih letih prejšnega stoletja, in je nastopil z odliènim Dub Ashante bandom.

Andy je najbolj znan po uspešnicah kot so Goverment land, You Are My Angel in predelavi pesmi Ain’t No Sunshine Billa Withersa iz leta 1971.
Svojo glasbeno pot je zaèel v Studiu One »Sira Coxsonea« Dodda. Sodeloval je z mnogimi glasbeni producenti in glasbeniki kot so Phil Pratt, King Tubby in Prince Jammy. Je goreè rasta in kot pri mnogih reggae pevcih veliko njegovih pesmi govori o religiji in socialnih pravicah. Njegova priljubljenost se je poveèala v 1990. zaradi njegovega dela s pionirji trip hopa Massive Attack, vkljuèno z Angel, predelavo You Are My Angel.

Horace Andy, ki slisi tudi na ime Candy-man, nas je s svojim ¾ametnim glasom popeljal med bolj umirjene roots ritme, medtem pa so za malo bolj poskoène ritme znali poskrbeti èlani zasedbe Dub Ashanti.

Velika udele¾ba ter navdušena publika prièata o pomanjkanju tovrstnih koncertov pri nas, vendar, èe gre verjeti organizatorju, lahko prièakujemo podobne koncerte enkrat na mesec. Omeniti velja tudi popolnoma prenovljeni klub In-Box, ki s svojim prijetnim ambientom in odliènim ozvoèenjem obeta še veliko nepozabnih veèerov.

Napisal: Jure P.