Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Hideout festival je bil tudi letos vreden obiska

Čeprav vsako leto obiščem vsaj dva festivala, se le redko zgodi, da na enem in istem pristanem dve leti zapored. V bistvu se mi je to letos zgodilo prvič.

Hideout si je vsekakor zaslužil ponoven obisk, saj poleg tega, da združuje udobno majhnost, noro glasbo, zanimivo modo in cenovno ugodnost, pričara tisto pravo festivalsko čarobnost in predstavlja odličen začetek poletja. Sploh, če je za tabo naporno in intelektualno (preveč) stimulativno leto.

“Hrvaška Ibiza” – plaža Zrće – je lani s festivalom pridobila nov angleški pridih. Letos je izpod izjemno sposobnih rok organizatorjev, že drugič zapored, zrasel izjemen festival s čudovito glasbeno ponudbo. Program so tudi letos sestavljali najbolj vroči glasbeni mojstri house, tehno in progressive glasbe, novega diska, drum & bassa in trenutno popularnega dubstepa, brez katerega si pravega britansko navdihnjenega žura sploh ne moremo predstavljati.

Hideout festival Pag

Hideout Festival je potekal na otoku Pag v Zrćah, in sicer od 29. junija do 1. julija. Letos smo ga lahko obiskali drugič, karta je bila za prebivalce bivše Jugoslavije ponovno izredno ugodna, organizatorji pa so se, tako kot lani, tudi letos izkazali z odlično organizacijo in nas prepričali s skrbno izbranim line-upom. Srčni utrip so nam dvigovali Ricardo Villalobos, Annie Mac, Skrillex, Chase & Status, Sub Focus, SBTRKT, Erol Alkan, Tiga in mnogi drugi. Tistim, ki jim večerno norenje ni bilo dovolj, je bilo čez dan na voljo tudi druženje na boat partyjih ter poplesavanje v bazenčku v klubu Papaya.

Hideout festival Papaya

Čeprav sem vsak dan ostala na prizorišču do jutra (obožujem občutek, ki me prevzame, ko sem priča meni izjemno ljube kombinacije sončnega vzhoda, poplesujoče množice ter viskija v krvi), nisem uspela poslikati in slišati vseh nastopajočih, saj je izbira izjemno velika in je včasih težko zapustiti določenega dja ter oditi čez plot k drugemu. Upam, da sem vam vsaj približno orisala letošnji festival, kakšno luknjico pa zapolnila tudi s fotografijami. Vsekakor je težko opisati občutke, ki te prevzamejo, ko si na prizorišču poletnega glasbenega festivala – ti so namreč nepozabni in življenjsko pomembni! Vsekakor vam priporočam obisk festivala tudi naslednje leto…

Hideout festival Zrće

Foto & tekst: Valentina Jarc