Hardcore prijateljevanje

Na Metelkovi so v klubu Gromka v četrtek, 23. 6. 2011 nastopili kalifornijski »Orange county hardcorovci« Death By Stereo. Časovnica dogodka, ki je visela na vhodu v klub, je obetala pravo veselico, saj so bile napovedane tri predskupine, kot ura zaključka pa je pisalo Open end.

Prvi je nastopil francoski kvintet Wake The Dead, ki z imenom, outfitom in glasbo ne skriva navdušenja nad kanadskimi velikani Comeback Kid. Odmerjeni čas na odru so dobro izkoristili in temperatura zraka v klubu se je povzpela na že skoraj kritično raven. Sledila je prva slovenska trojica z imenom Cops On Bikes, ki je z malce »lažjimi« punkrock ritmi nadaljevala zastavljeno. Kot zadnja predskupina pa je na odru svoje odčarala štajerska skupina IN-SANE. Kot eden izmed koncertno najbolj dejavnih slovenskih bendov so z izkušnjami in obilico energije z leti svoje nastope nadgradili praktično do perfekcije.
 
Zvezde večera, Death By Stereo, so na oder prišli ob napovedani uri in hitro se je v prijetnem domačem okolju kluba Gromka pričela veselica! Razposajeni člani skupine med katerimi je prednjačil zdaj že legendarni pevec Efrem so z občinstvom hitro vzpostavili vez. Efrem se je z mikrofonom v roki sprehajal med publiko, plezal po stolih, objemal obiskovalce, se ustavil pri šanku, odplesal svoj »enonožni« ples (skače po eni nogi, z eno roko drži mikrofon in poje, drugo roko vrti v krogu) in z obrazno mimiko povedal skoraj več kot z besedilom. Dobili smo celo stage dive po naročilu, saj so fantu, ki je po koncu pesmi še ostal na odru, namensko zaigrali pesem da je lahko dokončal začeto. Še prej so ga posrečeno preimenovali v My tits (predstavil se je kot Matic).
 
Koncert je bil dokaz, da za dobro zabavo ni pomembno število obiskovalcev (na koncertu se nas je zbralo dobrih 60) ali »fancy light show« iz kakšnega drugega kluba, temveč ljudje dobre volje, ki radi počnejo kar počno in znajo del pozitivne energije razdeliti tudi med okolico.
 
Tekst: Nejc Praznik
Foto: Nastja BožičKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.