Hardcore prijateljevanje

Na Metelkovi so v klubu Gromka v četrtek, 23. 6. 2011 nastopili kalifornijski »Orange county hardcorovci« Death By Stereo. Časovnica dogodka, ki je visela na vhodu v klub, je obetala pravo veselico, saj so bile napovedane tri predskupine, kot ura zaključka pa je pisalo Open end.

Prvi je nastopil francoski kvintet Wake The Dead, ki z imenom, outfitom in glasbo ne skriva navdušenja nad kanadskimi velikani Comeback Kid. Odmerjeni čas na odru so dobro izkoristili in temperatura zraka v klubu se je povzpela na že skoraj kritično raven. Sledila je prva slovenska trojica z imenom Cops On Bikes, ki je z malce »lažjimi« punkrock ritmi nadaljevala zastavljeno. Kot zadnja predskupina pa je na odru svoje odčarala štajerska skupina IN-SANE. Kot eden izmed koncertno najbolj dejavnih slovenskih bendov so z izkušnjami in obilico energije z leti svoje nastope nadgradili praktično do perfekcije.
 
Zvezde večera, Death By Stereo, so na oder prišli ob napovedani uri in hitro se je v prijetnem domačem okolju kluba Gromka pričela veselica! Razposajeni člani skupine med katerimi je prednjačil zdaj že legendarni pevec Efrem so z občinstvom hitro vzpostavili vez. Efrem se je z mikrofonom v roki sprehajal med publiko, plezal po stolih, objemal obiskovalce, se ustavil pri šanku, odplesal svoj »enonožni« ples (skače po eni nogi, z eno roko drži mikrofon in poje, drugo roko vrti v krogu) in z obrazno mimiko povedal skoraj več kot z besedilom. Dobili smo celo stage dive po naročilu, saj so fantu, ki je po koncu pesmi še ostal na odru, namensko zaigrali pesem da je lahko dokončal začeto. Še prej so ga posrečeno preimenovali v My tits (predstavil se je kot Matic).
 
Koncert je bil dokaz, da za dobro zabavo ni pomembno število obiskovalcev (na koncertu se nas je zbralo dobrih 60) ali »fancy light show« iz kakšnega drugega kluba, temveč ljudje dobre volje, ki radi počnejo kar počno in znajo del pozitivne energije razdeliti tudi med okolico.
 
Tekst: Nejc Praznik
Foto: Nastja BožičKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.