Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Happy Ol’Mcweasel razvajali z glasbo in pivom

Bila je sreda 21.3. 2012 in Gala Hala je bila zapolnjena do vhodnih vrat. Na njenem odru so na ta večer divjale v kilte oblečene Mariborske podlasice po imenu Happy Ol’McWeasel.

Happy Ol’Mcweasel je HC-punk-rock zasedba ustanovljena leta 2007. Njene sestavine so, poleg viskija in Laškega piva seveda, Gregor Jančič (vokal), Primož Zajšek (harmonika), Tine Trapečar (ak. kitara), Aleš Pišotek (el. Kitara), Martin Bezjak (viola), Bine Zorko (bas kitara) in Aleš Voglar (bobni).  Trenutno predstavljajo svoj prvi album NO OFFENCE. Ta predstavlja zaključeno celoto nekega obdobja v katerem se je band znašel, ki nakazuje na novejše – še bolj samosvoje smernice. Vredno je omeniti, da se je pod mastering podpisal Mika Jussila, eden izmed ikon evropske glasbene produkcije. Sodeloval je že z največjimi imeni kot so Children of Bodom, Nightwish, Apocalyptica in ostali. Svoje delo opravlja v najstarejšem in največjem studiu na Finskem, Studiu Finnvox.

Oder Gale Hale so fantje zapolnili do zadnjega vogala, a kljub temu niso obmirovali niti za sekundo. Pripravili so nam neverjetno barvit in poskočen večer z veliko žlico irskega punk rocka. Banjo, harmonika, violina in kitare so šibale levo in desno ter skakale v poskočnih ritmih. Občinstvo se je vrtelo, divjalo, se metalo z odra, ploskalo, pelo in še marsikaj. Kako nebi, saj jih podlasice niso razvajale le z dobro glasbo, ampak tudi z ledenim Laškim pivom.  Dobremu vzdušju in večeru pa kar ni bilo konca, saj so nam fantje poleg lastnih skladb postregli tudi z vrečo že znanih priredb irskega prizvoka. Fantastičen koncert za presenetljivo nizko ceno. Obiskovalci so namreč lahko za pičlih 7 evrov plačali vstopnino in poleg tega pridobili cd zgoščenko NO OFFENCE.

Lahko rečem le hvala za odličen nastop in se vidimo na naslednjem.

Fotke s koncerta pa si lahko že ogledate v fotogaleriji.

Tekst in foto: Maša Mlakar