Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

GZA obnorel F-club

V sredo, 22. 2. 2012 nas je v F-Clubu pod okriljem Blackout hip hopa obiskal GZA- eden izmed ustanoviteljev famozne skupine Wu-Tang

Organizacija Blackout, katere začetnika sta dj Phat Phillie in dj Frx, prihaja iz Hrvaške. Po besedah Marina Šeblja je Dj Frx oče Blackouta. Naveza Blackout Slovenije se je začela z Denisom Stojanovićem– Stojkom, ki se je povezal s Phat Philliem in je zraven povabil Andreja Lumbarja – Lumpa in že omenjenega Marina Šebelja – Kuna. Organizacijo Blackout Slovenija trenutno sestavljajo številni MC-ji in podporniki, ki ne delajo zaradi dobička, pač pa iz ljubezni do hip hopa.

Gary Grice, bolj poznan kot GZA ali The Genius, je ameriški hip hop umetnik in eden izmed ustanoviteljev skupine Wu-Tang Clan, ki je razglašena za najboljšo rap skupino vseh časov. Ustvaril si je izjemno solo kariero, znan je kot eden najboljših tekstopiscev devetdesetih let, njegovi albumi so dosegali platinaste prodaje. Rodil se je v Brooklynu, odraščal pa je v različnih delih New Yorka. Glasbeno kariero je začel s prijateljema, kasneje poznanima pod imeni RZA in Ol’ Dirty Bastard, v bendu All in Together Now, iz katerega se je kasneje razvil Wu – Tang Clan. GZA je izdal svoj prvi solo album ˝Words From The Genius˝ leta 1991, po ustanovitvi Wu-Tang Clana (1992) je postal vse bolj popularen in opazen izvajalec. Marin Šebelj pravi: ˝GZO smo pripeljali, ker vemo kaj GZA je. Je živeča legenda hip hopa. Zato smo rekli, da dokler imamo šanso, je okrog in je aktualen, ga moramo pripeljati. ˝

Sredin večer v F-Clubu je bil posvečen spominu na dj Bronsona, ki je izgubil bitko z rakom. Za hip hop ritme in predstavitev albuma Koolade Beats Rocky sta poskrbela Koolade in Dj Phat Phillie. Na odru pa niso manjkali tudi slovenski MC-ji kot so Mrigo, Ghet in Gero. Poleg beatboxa in talkbox zvokov se je predstavil v sklopu predstavitve albuma tudi Lovro Ravbar, saksofonist skupine Leeloojamais. Zbrana družba je bila razgreta in je uživala v kombinaciji old school hip hopa in novim pridihom funka in jazza. Nestrpno pričakovan GZA je bil pika na i, saj je v petdeset minutnem nastopu obnorel F-club. GZA pravi: ˝It was nice to come here for the first time and it definitely ain’t the last time.˝ Poskrbel je za veliko navdušenje med ljubitelji hip hopa. Organizacija, prostor, varnost in ozvočenje so omogočili sproščen večer ob kvalitetni glasbi.

Marin Šebelj – Kuna nam je povedal, da so s celotnim projektom in obiskom zadovoljni. Prav tako pa je zadovoljstvo žarelo z obrazov obiskovalcev.

Tekst: Sanja Despotović