Gratinirane klapavice

Odlična morska specialiteta

GRATINIRANE KLAPAVICE »AIOLI« (4 OSEBE)
Potrebujemo:
2 kg klapavic
200 g špinače
4 stroke česna
1 jajce in 1 rumenjak
2 dl semenskega olja
3 žlice oljčnega olja, sol
Priprava:

Špinačo operemo, zrežemo na rezance in položimo v primerno posodo. Dodamo olje in par žlic vode, ter sol. Pokrito počasi dušimo do mehkega, nato odcedimo. Školjke očistimo in dobro operemo. V primerno posodo damo za en prst vode, dodamo školjke in jih zavremo.
Školjke, ki ostanejo zaprte zavržemo, odprtim pa odstranimo prazno lupino in jih polagamo na primeren pekač.

V posodo (za stepanje) dodamo drobno sesekljan česen, sol, jajce in
rumenjak in dobro zmiksamo. Počasi prilivamo olje (kot za majonezo), dokler ne dobimo gosto tekočo omako. Dodamo ji predhodno skuhano špinačo, razmešamo in oblijemo po školjkah. V vroči pečici zapečemo, pustimo par minut, da se nekoliko ohladi ter serviramo.

Dober tek!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.