Gotan Project in 3:0 za Tango

Medtem ko so se argentinski nogometaši že razigrali z Mehiko, so navijači obeh ekip morali priznati premoč vuvuzel. Južnoafriški zvoki so v času Svetovnega nogometnega prvenstva stalnica tudi na ljubljanskih ulicah, tokrat pa so jih popolnoma preglasili argentinski ritmi, 3:0 za Tango!

Gotan Project, v Parizu domujoča skupina, kateri pripisujejo največjo odgovornost za globalno navdušenje nad tangom, se je po treh letih ponovno predstavila Ljubljanskemu občinstvu. Tokrat z novo studijsko ploščo z naslovom “Tango 3.0”
Zmagovalni ritmi tanga, elektronske glasbe in raznoterih glasbenih zvrsti od duba, hip hopa, jazza do šansona in valčka ter ambientala, se zlivjo v občuteno, očarljivo, strastno in prefinjeno godbo, katere smo bili deležni tudi v ljubljanskih Križankah.
Zasedbo Gotan Project so leta 1999 osnovali Philippe Cohen Solal (Francija), Eduardo Makaroff (Argentina) in Christoph H. Mueller (Švica), skupina pa je postala svetovno najbolj uspešna in priljubljena ambasadorka glasbenega (pod)žanra, imenovanega elektrotango. Svoj mednarodni prodor je začrtala že s prvim studijskim albumom “La revancha del tango” (2000), katerega so prodali v več kot milijon izvodih. Pesmi kot sta “Santa Maria (del Buen Aire)” in “Triptico” so osvojile plesišča, radijske in TV postaje, slišimo jih v filmih, reklamah… “Lunatico”, njihov drugi album, izdan leta 2006, pa se je podal še globje v raziskovanje temperamentnih zvokov tanga …

Kljub nekoliko višji ceni vstopnic in posledično visokim pričakovanjem občinstva, so obiskovalci odhajali prežeti s strastjo, kot bi se ponovno zaljubili.

Neverjetna natančnost, usklajenost in prefinjenost vsakega tona je bila do potankosti izpiljena še vizualno.
V zvoku in sliki, bili smo tam, čutili smo jih in neizmerno uživali!
 
Tekst: Anja RugeljKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.