Gotan Project in 3:0 za Tango

Medtem ko so se argentinski nogometaši že razigrali z Mehiko, so navijači obeh ekip morali priznati premoč vuvuzel. Južnoafriški zvoki so v času Svetovnega nogometnega prvenstva stalnica tudi na ljubljanskih ulicah, tokrat pa so jih popolnoma preglasili argentinski ritmi, 3:0 za Tango!

Gotan Project, v Parizu domujoča skupina, kateri pripisujejo največjo odgovornost za globalno navdušenje nad tangom, se je po treh letih ponovno predstavila Ljubljanskemu občinstvu. Tokrat z novo studijsko ploščo z naslovom “Tango 3.0”
Zmagovalni ritmi tanga, elektronske glasbe in raznoterih glasbenih zvrsti od duba, hip hopa, jazza do šansona in valčka ter ambientala, se zlivjo v občuteno, očarljivo, strastno in prefinjeno godbo, katere smo bili deležni tudi v ljubljanskih Križankah.
Zasedbo Gotan Project so leta 1999 osnovali Philippe Cohen Solal (Francija), Eduardo Makaroff (Argentina) in Christoph H. Mueller (Švica), skupina pa je postala svetovno najbolj uspešna in priljubljena ambasadorka glasbenega (pod)žanra, imenovanega elektrotango. Svoj mednarodni prodor je začrtala že s prvim studijskim albumom “La revancha del tango” (2000), katerega so prodali v več kot milijon izvodih. Pesmi kot sta “Santa Maria (del Buen Aire)” in “Triptico” so osvojile plesišča, radijske in TV postaje, slišimo jih v filmih, reklamah… “Lunatico”, njihov drugi album, izdan leta 2006, pa se je podal še globje v raziskovanje temperamentnih zvokov tanga …

Kljub nekoliko višji ceni vstopnic in posledično visokim pričakovanjem občinstva, so obiskovalci odhajali prežeti s strastjo, kot bi se ponovno zaljubili.

Neverjetna natančnost, usklajenost in prefinjenost vsakega tona je bila do potankosti izpiljena še vizualno.
V zvoku in sliki, bili smo tam, čutili smo jih in neizmerno uživali!
 
Tekst: Anja RugeljKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

AntiValentinovo

Podarjamo 2 vstopnici za koncert AntiValentinovo v Cvetličarni in album Eda Maajke "Put u plus"! Spodaj izpolnite svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kaj pravi Vojko V, ko mu v trgovini natehtajo 16dg mortadele namesto 15dg?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.