Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Goran Bregović navdušil

Pravo decembrsko evforijo smo zbrani doživeli v soboto na Gospodarskem razstavišču, kjer je bilo dodobra poskrbljeno za suha grla, prazne želodce in zabave ter plesa željne.

Goran Bregoviæ je s svojimi trubači in pevci poskrbel za dve in pol urno fantastično zabavo divjih, temperamentih ritmov, ki nikogar niso pustili hladnega. Dodobra smo se naplesali ob njegovih preteklih uspešnicah, še iz časov aktivnega sodelovanja v skupini Bijelo Dugme, kot tudi komadih iz njegovega zadnjega albuma Alkohol. Vsi nastopajoči so bili izvrstno razpoloženi, se zabavali, sodelovali in koketirali so s publiko, tudi sam Bregoviæ je nekajkrat pozdravil in nagovoril občinstvo.

Koncert je bil namenjen tudi promociji jubilejne, 50. obletnice Guče, ki bo prihodnje leto od 13.-22. avgusta. V ta namen sta se na koncertu predstavila tudi orkestra Dejana Petroviæa ter Dejana Lazareviæa. Da tudi ritmi jazza, rocka ter polke ne zvenijo slabo, če jih preigravajo trubači smo se prepričali na lastna ušesa. Nepozabni sta bili izvedbi Proud Mary ter Smoke on the Water.

Zagotovo je to bil eden tistih koncertov, katerih bi bilo škoda zamuditi, prava injekcija energije, ki ne bo zamrla še cel december…

Tekst: Irena Marjeta Evačič
Foto: Pia Nikolič