Google kupil YouTube

Interneti iskalnik Google Inc. je za več kot milijardo in pol kupil YouTube Inc., spletno stran z video posnetki in si s tem omogočil vodilni položaj v online video ponudbi.

Interneti iskalnik Google Inc. je za več kot milijardo in pol kupil YouTube Inc. in si s tem omogočil vodilni položaj v online video ponudbi. 

Gre za največji nakup, ki ga je Google opravil v svojem osemletnem obstoju, saj so YouTube kupili za nevrjetnih 1,65 milijarde dolarjev. Mnogi dvomijo v smiselnost nakupa, saj je YouTube Inc. še zmeraj neprofitno start-up podjetje, v Googlu pa so prepričani, da bodo tako postali še bolj privlačni za oglaševalce s televizij. Direktor Googla, Eric Schmidt je izjavil, da bo Google po podpisu pogodbe, konec leta, lahko ponudil celovito ”media entertainment” ponudbo.

Vseh 67 zaposlenih na YouTube Inc., vključno z ustanoviteljema Chad Hurleyem in Stevea Chenom bodo nadaljevali s poslovanjem YouTuba.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.