Google kupil YouTube

Interneti iskalnik Google Inc. je za več kot milijardo in pol kupil YouTube Inc., spletno stran z video posnetki in si s tem omogočil vodilni položaj v online video ponudbi.

Interneti iskalnik Google Inc. je za več kot milijardo in pol kupil YouTube Inc. in si s tem omogočil vodilni položaj v online video ponudbi. 

Gre za največji nakup, ki ga je Google opravil v svojem osemletnem obstoju, saj so YouTube kupili za nevrjetnih 1,65 milijarde dolarjev. Mnogi dvomijo v smiselnost nakupa, saj je YouTube Inc. še zmeraj neprofitno start-up podjetje, v Googlu pa so prepričani, da bodo tako postali še bolj privlačni za oglaševalce s televizij. Direktor Googla, Eric Schmidt je izjavil, da bo Google po podpisu pogodbe, konec leta, lahko ponudil celovito ”media entertainment” ponudbo.

Vseh 67 zaposlenih na YouTube Inc., vključno z ustanoviteljema Chad Hurleyem in Stevea Chenom bodo nadaljevali s poslovanjem YouTuba.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Tram 11

Podarjamo 2 vstopnici za nastop legendarnih Tram 11 v Cvetličarni. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kako se imenujeta člana zasedbe Tram 11?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Gipsy Kings

Podarjamo 2 vstopnici za veliki koncert skupine Gipsy Kings. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Navedi vsaj 3 hite skupine Gipsy Kings"


Spremeni besedo.