Google kupil YouTube

Interneti iskalnik Google Inc. je za več kot milijardo in pol kupil YouTube Inc., spletno stran z video posnetki in si s tem omogočil vodilni položaj v online video ponudbi.

Interneti iskalnik Google Inc. je za več kot milijardo in pol kupil YouTube Inc. in si s tem omogočil vodilni položaj v online video ponudbi. 

Gre za največji nakup, ki ga je Google opravil v svojem osemletnem obstoju, saj so YouTube kupili za nevrjetnih 1,65 milijarde dolarjev. Mnogi dvomijo v smiselnost nakupa, saj je YouTube Inc. še zmeraj neprofitno start-up podjetje, v Googlu pa so prepričani, da bodo tako postali še bolj privlačni za oglaševalce s televizij. Direktor Googla, Eric Schmidt je izjavil, da bo Google po podpisu pogodbe, konec leta, lahko ponudil celovito ”media entertainment” ponudbo.

Vseh 67 zaposlenih na YouTube Inc., vključno z ustanoviteljema Chad Hurleyem in Stevea Chenom bodo nadaljevali s poslovanjem YouTuba.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

MotörCity 2018

Podarjamo 2x1 vstopnico za letošnji MotörCity 2018! Spodaj vpiši svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kje se bo odvijal uradni Warm Up party festivala MotörCity?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.