Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Glenn Miller Orchestra navdušil vse generacije

V Ljubljani smo spet enkrat lahko preživeli večer pravega jazza in swinga, saj je v Halo Tivoli prišla evropska zasedba Glenn Miller Orchestra, ki izvaja glasbo slovitega kralja swinga iz 40. let prejšnjega stoletja, Glenna Millerja.

Vodi jo uveljavljeni nizozemski pianist Will Salden, ki je s svojim prijetnim nastopom pomagal ogreti sicer na začetku malce zadržano ljubljansko publiko, ki pa se je kmalu prepustila čarobnim zvokom znanih melodij.

Koncert se je začel z zimzeleno Moonlight Serenade in se nadaljeval s številnimi drugimi  skladbami, kot so Chattanooga Choo Choo, Pennsylvania 6-5 Thousand, American Patrol, Little Brown Jug itd. Slišali smo mnoge priredbe Tommy Dorseya, Billy Maya in drugih skladateljev in aranžerjev, ki so s svojimi skladbami tudi pri nas obeležili povojna leta prejšnjega stoletja. V tem času bližajočih praznikov je bilo lepo poslušati tudi božične pesmi, ki jih je pela mlada, a izredno talentirana pevka Melody Gardot, pomagali pa so ji tudi nekateri člani orkestra, skupaj z vodjo in pianistom Will Saldnom.

Drugi del koncerta se je začel z mnogimi znanimi skladbami in svetovnimi priredbami, ki jih med drugim poje tudi Natalie Cole, med številnimi božičnimi pesmi (Santa is coming to town, Jingle Bells, …) pa je na oder prišel tudi sam Božiček in prepeval z navdušenim občinstvom. Koncert se je zaključil z verjetno najbolj znano skladbo Glenn Millerja In the Mood ter ob stoječih ovacijah še s čestitko celega orkestra, ki je občinstvu zaželel lepe praznike ob glasbi White Christmas.

Dogodek je bil nekaj posebnega tudi zaradi številnih mladih plesalcev in privržencev swinga in rock’n’rolla v Sloveniji, ki so v ozadju, za parterjem, zasedli plesni podij in se navdušeno vrteli ob taktih glasbe, ki so jo nekoč oboževali njihovi dedki in babice. To je še en dokaz, da glasba Glenna Millerja ne pozna generacijskih meja in bo vedno ostala v srcih vseh ljubiteljev odlične glasbe, starega dobrega swinga, rock’n'rolla in jazza.

Tekst: Lelja Vidan