Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Glasba, ki seže od srca do božjih ušes

V soboto 10.12.2011 nas je v hali Tivoli navdušelval American Gospel Choir. Je eden najbolj videnih zborov na svetu z ameriško duhovno soul glasbo. Člani prihajajo iz različnih ameriških zveznih držav in okolij, pravijo da jih gospel združuje in prav zato so tudi tukaj. Njihov namen je širiti Jezusovo sporočilo.

Crystal Ingram, ki je članica American Gospel Choira pravi:
Absolutno ljubimo kar delamo in verjamemo v moč gospel glasbe. Je sporočilo, ki gre lahko po svetu ne glede na to kateri jezik govorite ali od kod ste. In prav zato smo tu, da širimo Jezusa, čeprav ne govorimo vašega jezika, vsi razumemo glasbo, ki govori srcu. Tisto, kar morate vedeti o American Gospel Choiru je da, rad širi Jezusovo sporočilo skozi glasbo.

Slišali smo različne gospel pesmi, najbolj znane med njimi so bile Joyful, Joyful z rap vložkom. Skupaj z gledalci so zapeli Heal the world od Michael Jacksona, Silent night, Oh Happy Day, za zaključno pesem so izbrali Amazing Grace. Energija, ki jo je gospel oddajal se je razširila po celi dvorani po nekaj minutah so gledalci plesali, premikali rame, peli Jesus will work it out in Halleluya. Člani gospla so se sprehodili med gledalci, kasneje pa so le-te povabili tudi na oder.

Nikeea Holliman pravi: Bili ste tako odprti, da ste nam dali energijo, da opravimo to za kar smo prišli. Imela sem solzne oči, saj lahko rečem vsi smo božji otroci in združili smo se pod enim bogom in eno vero. To smo videli nocoj.

Za American Gospel Choir je značilno, da se po končanem koncertu radi podružijo, s tem so tudi v soboto pogreli srca Slovenije.

Tekst: Sanja Despotović