Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Glas za Klemna in FBS

Klemen Klemen je predvolilno kampanjo svoje stranke FBS »dejte dnar« začel dokaj pozno. Ljubljani je svoj program v živo predstavil šele v torek v Cirkusu, torej le nekaj dni pred državno zborskimi volitvami. Zagotovo pa si je s koncertom zagotovil kar nekaj glasov.

Klemnov program je jasen: legalizacija marihuane, ukinitev Kebrovega zakona, konec SAZAS-u, razlastitev tajkunov, seks za vsakogar… Šnopc minister iz Trnowga je s svojo strankarsko ekipo pred nekaj dnevi napovedal naskok na premierski stolček. V Cirkusu si je s promocijskim koncertom definitivno zagotovil približno 100 glasov. Malo za šalo, malo za res, tako kot je tudi s Klemnovo »stranko«.

Koncert se je začel s premiero novega videospota za pesem Fafing Brother System, ki je nekakšna himna stranke. Tudi celoten koncert je bil popolnoma v stilu predvolilne kampanje, s tem da je svoj program podkrepil še s komadi vezanimi na posamezno tematiko. Kljub relativno majhnemu številu obiskovalcev (v primerjavi s koncertom pred nekaj meseci, ko je napolnil Kino Šiško) Klemen ni razočaral. Koncert je bil v njegovem stilu, tako da niso manjkale niti afrovke na glavi, vsakič znova  se je vživel v posamezno vlogo iz njegovih rap zgodbic, na odru pa so se mu pridružili tudi nekateri stalni spremljevalci njegovih koncertov Ballau, Gino mafia in Slana). Za gramofoni ga je spremljal bodoči kulturni minister v njegovi vladi Simon Stojko Falk oz. dj SSF.

Poleg komada FBS, Klemen ni predstavil nič novega materiala. Izjema je bila to, da je zarapal komad »Prepovedane plate«, ki je nekoliko manj poznan, saj je bilo pesem moč slišati le na nekem mixtape-u.

Žal gre spet kritika na slabo promocijo koncerta, dan koncerta in ceno vstopnine. Prav slednja je razlog, da si je marsikdo premislil in si ni popestril torkovega večera z dobrim koncertom. Naj pa povem, da je bilo po koncertu organizirano brucovanje pravne fakultete, tako da je bilo na koncertu kar nekaj pravnikov, ki so bržkone Klemna prvič poslušali v živo. Njim bo prav gotovo koncert ostal še dolgo v spominu. Tako kot je ostal mnogim od nas, ko smo prvič videli Klemna na odru.

Tekst: Lenart Lah
Foto: Gašper Zupančič