Gilberto Gil po pričakovanjih fantastičen

Gilberto Gil je včeraj v razprodanih Križankah ponovno navdušil slovensko publiko. Nekdanji brazilski minister za kulturo, dobitnik sedmih gramijev in glasbenik, ki se lahko pohvali z 52 posnetimi albumi je publiki preko svoje izjemne glasbe pričaral del brazilske kulture in miselnosti, katere jedro tvorijo ples, glasba, ljubezen in optimizem.

Gilberto Gil in njegova šestčlanska glasbena zasedba so nas popeljali po različnih zvrsteh brazilske glasbe, predstavili njihove korenine in kratko zgodovino. Čutiti je bilo vplive indijanske, severno in zahodnoafriške ter evropske glasbe. S tem je občinstvo dobilo vpogled, kako se zgodovina in posledično multikulturnosti izražata tudi na področju glasbe.

Slišali smo nekaj pesmi z novega albuma, ki je bolj zavezan glasbeni zvrsti iz severovzhodne Brazilije imenovani baião. Poleg tega pa nikakor ni manjkalo uspešnic tega izjemnega glasbenika. Ritmi sambe, baiãa, forra, xotea, reggaea in drugi zvrsti so uresničili ime koncerta For all- Gilberto Gill je namreč zadovoljil vse okuse občinstva, ki se je cel koncert komaj zadrževalo na svojih sedežih, a ob koncu vseeno vstalo in zaplesalo ob brazilskih ritmih.

Gilberto Gil naj bi kot otrok zaupal svoji materi, da želi postati uspešen glasbenik ali pa predsednik Brazilije. Včeraj je dokazal, da je eden najboljših predstavnikov svoje dežele- predsednik brazilske kulture, ki vselej znova navdušuje Slovence.

Foto in tekst: Aleksandra GačiæKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.