Gilberto Gil po pričakovanjih fantastičen

Gilberto Gil je včeraj v razprodanih Križankah ponovno navdušil slovensko publiko. Nekdanji brazilski minister za kulturo, dobitnik sedmih gramijev in glasbenik, ki se lahko pohvali z 52 posnetimi albumi je publiki preko svoje izjemne glasbe pričaral del brazilske kulture in miselnosti, katere jedro tvorijo ples, glasba, ljubezen in optimizem.

Gilberto Gil in njegova šestčlanska glasbena zasedba so nas popeljali po različnih zvrsteh brazilske glasbe, predstavili njihove korenine in kratko zgodovino. Čutiti je bilo vplive indijanske, severno in zahodnoafriške ter evropske glasbe. S tem je občinstvo dobilo vpogled, kako se zgodovina in posledično multikulturnosti izražata tudi na področju glasbe.

Slišali smo nekaj pesmi z novega albuma, ki je bolj zavezan glasbeni zvrsti iz severovzhodne Brazilije imenovani baião. Poleg tega pa nikakor ni manjkalo uspešnic tega izjemnega glasbenika. Ritmi sambe, baiãa, forra, xotea, reggaea in drugi zvrsti so uresničili ime koncerta For all- Gilberto Gill je namreč zadovoljil vse okuse občinstva, ki se je cel koncert komaj zadrževalo na svojih sedežih, a ob koncu vseeno vstalo in zaplesalo ob brazilskih ritmih.

Gilberto Gil naj bi kot otrok zaupal svoji materi, da želi postati uspešen glasbenik ali pa predsednik Brazilije. Včeraj je dokazal, da je eden najboljših predstavnikov svoje dežele- predsednik brazilske kulture, ki vselej znova navdušuje Slovence.

Foto in tekst: Aleksandra GačiæKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Magnifico – Kranj

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Magnifica v Kranju! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Koliko avtorskih plošč je v svoji karieri izdal Magnifico?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

AntiValentinovo

Podarjamo 2 vstopnici za koncert AntiValentinovo v Cvetličarni in album Eda Maajke "Put u plus"! Spodaj izpolnite svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kaj pravi Vojko V, ko mu v trgovini natehtajo 16dg mortadele namesto 15dg?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.