Gibonni ogrel Kongo

24.11. je v grosupeljskem kazinoju Kongo nastopil hrvaški estradni zvezdnik Gibonni in zopet navdušil vse prisotne.

Gibonni je eden tistih glasbenikov, ki lahko s svojim nastopom poskrbi, da se Kongo za en večer iz igralnice spremeni v koncertno halo, prav to pa je seveda storil tudi včeraj, ko je ponovno navdušil slovensko občinstvo. Sam začetek ni obetal nič dobrega, pa za to ni bil kriv Gibonni, ampak obupna organizacija na vhodu, kjer ni bilo nobene vrste, ampak so ljudje na recepcijo silili z vseh strani, vse skupaj je prišlo celo tako daleč, da ni veliko manjkalo do resnega pretepa, ena obiskovalka je za kratek čas padla v nezavest, ljudje pa so v vrsti čakali tudi več kot 2 uri. Očitno Lipa nekaterih le ni izučila. Varnostniki so seveda vse skupaj spremljali z nasmehom in nekako poskušali pomiriti nekatere obiskovalce, ki so že čisto rdeči v obraz čakali na to, da se vpišejo na recepciji, saj v Kongu seveda tudi med koncerti veljajo igralniška pravila, zato vsakemu obiskovalcu poberejo osebne podatke in jih zapišejo v računalnik. Ko pa je v tistem kaosu odpovedala še garderoba nam je bilo jasno, da se bo koncert začel veliko kasneje, kot je bilo predvideno. No, ob čakanju na pijačo v vrstah na šanku nam je čas hitreje minil in kmalu smo dočakali Gibonnija na odru in njegovo »Vrime da se pomirim sa svitom«.

Kaj kmalu je bila koncertna hala tako nabito polna, da se je notri že težko dihalo, medtem ko so rulete in avtomati kar samevali. Imeli smo občutek, da za njimi sedijo le možje, ki so v Kongo prišli z boljšimi polovicami pod pretvezo, da grejo na koncert, nato pa so bili kar srečni, da so jih pustile pri miru in odšle uživati po svoje. Moje osebno mnenje je, da so naredile čisto prav, saj Gibonnijeva glasba ni nič drugega kot uživancija. Pravzaprav uživaš že samo pri opazovanju in poslušanju njegove ekipe, saj ti kaj kmalu postane jasno, da gre za vrhunske glasbenike, ki bi verjetno znali izpeljati dober koncert tudi ob povprečnem pevcu – na srečo pa to Gibonni vseeno ni. Gibo je namreč nizal hit za hitom, tako s svojega zadnjega albuma »Unca fibre«, kot tudi s starih albumov, vmes pa je vse skupaj začinil še s svojimi humorističnimi vložki, tako da je del koncerta odpel s kamero v roki, zapel eno pesem samo za mladi parček iz Sevnice, občinstvu predstavil svojega voznika kombija, ter se zabaval s fantom, ki mu je na oder nosil stole in skrbel za to, da poskočni glasbenik ni padel, medtem ko je stal na njih.

Koncert je trajal približno dve uri, slišali pa smo od »Cesarice« preko hitov iz albuma »Mirakul« do nekaterih malo starejših komadov, kot sta recimo »Dvije duše« in »Zlatne godine«. Gibonni je povedal, da pravzaprav sam veliko raje nastopa po takšnih »družinskih srečanjih«, kot pa v velikih dvoranah, kjer nima takšnega pristnega stika z občinstvom. Mogoče se je ravno zato po koncu koncerta vrnil na oder in zapel še cele 3 komade, nato pa zaželel vsem prisotnim srečen Božič in Novo leto, ter s šopkom rož še zadnjič ta večer pomahal v slovo. Mi pa smo na koncu vedeli, da se je vsekakor splačalo drenjati na začetku in da se bomo drenjali tudi na njegovem naslednjem koncertu, če bo to potrebno.

Tekst & foto: Damir V.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.