Finale Impro lige

Impro liga, vseslovensko prvenstvo v improvizirani gledali¹ki igri, bo v mesecu juniju stopila v sklepno fazo te sezone.

Pred ljubitelji spontane igre po predlogih gledalcev je namreè le še veliki finale za pokal dr¾avnega prvaka v improvizaciji. Za pokal Impro lige se bosta letos pomerili ekipi, ki si po svoji sestavi ne bi mogli biti razlièni. Merlene Ottey Project je kolektiv starih improvizacijskih maèkov, ki so nekoè delovali pod imenom Dejmo stisn’t impro. Po nekaj letih premora so se ¾eljni novih zmag vrnili z nekoliko osve¾eno postavo in s taktiko predvsem gibalne komike v smeh spravljali tako stare kot nove obo¾evalce. Letos še nepora¾eni Miha Brajnik, Vito Ro¾ej, Sašo Rajakoviæ, Ajda Toman, Damir Leventiè, Gorazd ®ilavec in drugi vsekakor raèunajo na uspeh.

Nasproti jim bo stala mlada ekipa, zanimivo poimenovana A ješ kavo, a veš kao… Sestavljajo jo improvizatorji, ki imajo kljub rosnim letom številne izkušnje z igranjem v  KUD-u France Prešeren, kot tudi drugod po Sloveniji in prav povezovanje z igranjem izven matiènega odra jih je utrdilo, da so letos lahko premagali tako lanske prvake, kot tudi podprvake. Luka Korenèiè, Toni Cahunek, Jan Hrušovar, Matic Kozina ter Sašo Weilgoni so k sodelovanju v finalu povabili še posebnega gosta Igorja Braèièa in z novimi moèmi ciljajo visoko.

Prvak Impro lige 2007/08 bo postala ekipa, ki bo prva dobila dve tekmi, finalna serija pa se bo zaradi velikega zanimanja iz KUD-a France Prešeren preselila v veèjo dvorano Šentjakobskega gledališèa. Prvo finalna tekma bo tako na sporedu v nedeljo, 1. junija ob 20. uri, predstavo bo povezoval Jure Karas, drugo pa si bodo gledalci lahko ogledali teden kasneje, torej v nedeljo, 8. junija, prav tako ob 20. uri, predstavo pa bo povezoval Boštjan Gorenc – Pi¾ama. Vstopnice za prvo predstavo so ¾e naprodaj na blagajni KUD-a France Prešeren. Morebitna tretja tekma ali zakljuèna produkcija Impro lige bo potekala v nedeljo, 15. junija od 19. ure naprej na dvorišèu KUD-a France Prešeren. Ogled zakljuèka sezone pa bo brezplaèen.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.