Festival zdravja

Društvo študentov medicine Slovenije (DŠMS) v sodelovanju z Društvom študentov psihologije Slovenije (DŠPS) prireja ob svetovnem dnevu zdravja Festival zdravja, ki bo potekal v sredo, 7. aprila, od 10. do 16. ure na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Na njem bosta sodelujoči društvi predstavljali svoje projekte z zdravstveno vsebino.

Projekt Za življenje izvaja brezplačne obnovitvene tečaje prve pomoči za laike in promovira prvo pomoč po Sloveniji. Obiskovalci festivala se bodo lahko na njihovi stojnici naučili temeljnih postopkov oživljanja na lutki in uporabe avtomatskega defibrilatorja (AED), naprave, ki je ključna za ukrepanje ob zastoju srca. Dobili bodo tudi osnovne informacije o tečajih prve pomoči. Več informacij na www.zazivljenje.org ali zazivljenje.ljubljana@gmail.com.

Projekt Misli na srce poskuša predvsem mlade spodbuditi k bolj zdravemu načinu življenja in tako prispevati k zmanjšanju pojavnosti bolezni srca in ožilja v Sloveniji. Udeleženci festivala bodo lahko na njihovi stojnici izvedeli vse o nastanku srčno-žilnih bolezni, njihovem preprečevanju, dejavnikih tveganja in zdravem načinu življenja. Vabljeni tudi na 5.tek Misli na srce, ki bo 14.4.2010 v parku Tivoli. Več informacij na http://srce.dsms.net.

Projekt Osveščen, ne zadet! že osem let deluje na področju  preventive uporabe prepovedanih drog. Študentje, ki delajo na tem projektu, bodo poskušali mimoidoče osvestiti o učinkih in tveganjih pri uporabi drog in nudenju prve pomoči. Delili jim bodo brošure in jim svetovali, kam naj se obrnejo po pomoč in nasvete. Več informacij na www.osvescen.si.  

Glavni cilj Projekta VIRUS je ljudem približati problematiko širjenja spolno prenosljivih okužb, jim posredovati osnovna znanja o tem in jih motivirati k zdravemu in varnemu spolnemu življenju. Na Festivalu zdravja bodo mimoidočim na zanimiv in zabaven način podali osnovne informacije o spolno prenosljivih okužbah in zaščiti pred njimi, delili pa bodo tudi kondome. Več informacij na virus.dsms.net.

S projektom Medimedo poskušajo študentje medicine otrokom skozi igro pregnati strah pred obiskom pri zdravniku in zobozdravniku. Na stojnici bodo postavili ambulanto, mimoidoči otroci pa si bodo lahko izbrali igračko in jo pospremili na Medimedo pregled, jo cepili, poslušali njeno srce s stetoskopom in jo povili. Vabljeni so vsi otroci od 3. do 7. leta starosti. Več informacij na http://medimedo.dsms.net.

Društvo študentov psihologije Slovenije (DŠPS) pa se bo predstavljalo s projektom Kako si?, s katerim želijo študentom in tudi ostali širši okolici ponuditi širok spekter aktivnosti in vsebin povezanih z duševnim zdravjem. Ponuditi želijo strokovno in kakovostno informacijo, do katere posameznik drugače ne zna ali ne more pristopiti. ®elijo opozoriti tudi na trenutne družbene in socialne razmere ter aktivno spoprijemanje z njimi, tako fizično kot psihično. Ob dnevu zdravja bodo delili zloženke s praktičnimi informacijami in pripravili nagradni kviz. Predstavljali pa bodo tudi revijo Panika, ki jo ustvarjajo študentje psihologije.

Festival zdravja podpira tudi ŠOU v Ljubljani.

Vljudno vabljeni!
Več informacij: Anja Ilovar, koordinatorka aktivnosti ob svetovnem dnevu zdravja, DŠMS
GSM: 031 834 377.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.