Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Festival Švic tudi letos ni razočaral

®e osmi festival ©VIC (©tudentski vikend inteligence in cvièka) se je letos odvijal od 16. 7 do 17.7.2010 v Èate¾u pri Trebnjem.

Kot vsako leto nas festival tudi letos ni razoèaral z obilo zabave, glasbe in s tisoèe litri popitega cvièka. Prizorišèe se je odvijalo na turistièni kmetiji Obolnar, kjer so na zelenih jasah taborili študenti.

Otvoritev prvega dne festivala se je v petek prièela ¾e zgodaj popoldne, nato pa je sledil košarkaški turnir, ki je trajal preostanek popoldneva. Na veèernem programu so se predstavili znani in manj znani posamezniki ter skupine, ki so poskrbele za dobro razpolo¾enje.

Kot je pri ŠVICu ¾e tradicija, so se skozi oba veèera koncertov razporedili raznoliki rock bendi od še dokaj neprepoznavnih, do ¾e naravnost legendarnih bendov slovenske glasbene scene. Tako smo prvi dan spoznavali obetavne bende kot so Freeway machine, dekliški rock band Negative Two iz Ljubljane, Elektriko, Sin Story, iz Bosne in Herzegovine so prišli Dubioza Kolektiv, pozdravila pa nas je tudi Tina Drole, ki jo bolje poznana kot jodlarka iz oddaje Slovenija ima talent. Veèer se je prelevil v zgodnje jutro in prvi sklop koncertov so zakluèili MI2, eden najbolj prepoznavnih Štajerskih rock bendov, ki so ¾e razgreto publiko pripeljali do vrhunca tega veèera vse do njihovega najbolj znanega: »Pojdi z menoj v toplice, boma lepa, boma fit!«

Bila je noè in bilo je jutro, drugi dan. Marjan še vedno ni bil najden, pa vendar naslednji dan je veèina ŠVICarjev, bolj ali manj spoèitih prilezla iz šotorov in sledile so dnevne aktivnosti. Èez dan se je tako dogajal turnir iz nogometa ter odbojke na mivki, razne druge aktivnosti kot so DrogArt, Projekt Virus, mala šola frizbija(ki so ves èas leteli nad našimi glavami),… po vseh teh aktivnostih pa so se igralci lahko osve¾ili na bazenu ob igrišèu za odbojko. Na glavnem odru se je odvil tudi turnir v polaganju rok, potekale pa so tudi tradicionalne igre med študentskimi klubi, ki se ga vsako leto udele¾i veè klubov, a letos je bil tako morda zadnji.

Veèerni program drugega dneva ni pustil ravnodušnega prav nikogar. Ansambel mladi godci, skupina Otium, Rock Shock, ter nadvse edinstvena slovenska skupina Aperion so dodobra razgrele obèinstvo, tako da ko so nastopili D’Neeb, je bila števlina publika ¾e popolnoma v elementu. Sledil je Trkaj z bendom, s katerim je dihala cela publika, ¾e legendarni bend Big Foot Mama, festival pa je zakljuèila skupina Zablujena Generacija iz Idrije, ki je ob zgodnji jutranji uri festival še zadnjiè postavila na noge v velikem stilu in prebudila še tako utrujenega ŠVICarja.

Vsem je ostalo je le še eno: ŠVIC, se vidimo naslednje leto! Fotke s festivala pa si lahko ¾e ogledate v Infosceni.