Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Festival Get EXITed odprl sezono v Papayi

Minuli vikend se je klubu Papaya na otoku Pagu začela nora poletna sezona. Več kot 5000 mladih je v ritmih, za katere so skrbeli Sven Väth, Umek, Gramophonedzie, Matthew Hoag in DJ Aæiæ, plesalo do sončnega vzhoda.

Veliki Sven Väth je potrdil naziv ikone, saj je v petek v svojem kar štiri ure trajajočem setu užival s publiko, ki je njegov nastop na Hrvaškem čakala kar osem let. V “dance areni” kluba Papaya so sončni vzhod dočakali številni gostje iz Slovenije, Nemčije, Madžarske, Brazilije in Nizozemske. Posebno pozornost pa je pritegnila tudi trideset metrov dolga jahta, na kateri so v ritmih Svena plesali tudi neznani ruski mogotci. 

Festival Get EXITed je tudi tokrat pritegnil novinarje radijske postaje BBC 1 in časopisa Times, ki bodo v svojih medijih poročali o tej plesoči destinaciji za mlade.

Drugi festivalski večer je postregel z izborom regionalnih izvajalcev, med katerimi sta največje ovacije požela Umek in srbski didžej Gramophonedzie. Umek, ki je v klubu nastopil premierno, je dodobra razplesal množico in na začetku seta presenetil tudi z nekaj house ritmi, ki so se nato zlili z njegovim zaščitnim zvokom. Uresničil pa je tudi napoved, ki jo je še pred prihodom v Zræe zapisal na spletni mreži Facebook: “čez tri urce pičim via pag!! GET EXITED here i come!! Papaya Club-Zrche se bo tresla dons!!!!”

Papaya festivalsko sezono nadaljuje. Naslednji po vrsti bo že šesti festival Papaya Day&Night, ki se bo zgodil med 14. in 17. julijem.