Ferrarijeva karavana tudi v Sloveniji

19. 5. (STA) – Italijanska tovarna prestižnih športnih avtomobilov Ferrari letos praznuje 60-letnico, zato so v počastitev okrogle številke v tovarni v Maranellu pripravili maratonsko štafeto. Ta je obiskala številne države na petih celinah, danes pa se je ustavila tudi v Sloveniji.

ferariNa ljubljanskem Mestnem trgu sta slovenski del karavane, v katerem je 12 Ferrarijev, pozdravila italijanski veleposlanik Daniele Verga in župan Zoran Jankovič.

Ferrarijeva karavana, ki se je na svoji večmesečni poti ustavila tudi v Sloveniji, je del projekta ob 60-letnici začetka izdelovanja prestižnih avtomobilov. Prireditev se je začela konec januarja v Abu Dabiju, končala pa se bo 25. junija na sedežu tovarne v Maranellu, potem ko je že prepotovala Bližnji Vzhod, Kitajsko, Japonsko, Avstralijo, Južnoafriško republiko, Južno ter Severno Ameriko ter večji del Evrope, čaka pa jo še pot po Turčiji, Egiptu in Libanonu.

Udeleženci karavane, Ferrari je k sodelovanju povabil več kot 100.000 svojih strank, na poti prevažajo posebno oblikovano baklo, na kateri so z značkami zabeleženi pomembni dogodki v Ferrarijevi zgodovini, v vsaki državi pa karavana oziroma italijansko veleposlaništvo dobi protokolarno darilo.

Slednja bodo ob koncu zbrali na razstavi v Rimu in jih kasneje prodali na dobrodelni dražbi. V slovenski prestolnici, kjer se je karavana pred mestno hišo ustavila na poti proti Bledu, Kranjski Gori, Vršiču in Novi Gorici, je bil slovenski prispevek v zbirko daril Plečnikov konjiček, kopija kljuke vhodnih vrat Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani, saj je tudi Ferrarijev simbol vzpenjajoči se konjiček.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.