Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Feel Good Bboy Jam 2012

V petek, 15. junija 2012 je ob urbanih ritmih pred centrom Urban Roof v Ljubljani zadogajalo. Letos je bil že tretji Feel Good Bboy Jam, ki je vključeval 10. obletnico plesne skupine Sweet with style (SWS).

˝Ni je žurke kot je SWS žurka˝so trdili organizatorji in člani plesne skupine SWS, preverili smo če to drži.

Da breakedance ni le tekmovanje so nam pokazali slovenski B-Boyi. Pozno popoldne, ko sonce ni več žgalo so se B-Boyi zbrali pred centrom Urban Roof, kjer so nanje že čakali DJ  Woo-Di na mešalkah, Grega Koderman na bobnih in Matija Jašarov na bass kitari. Poskrbeli so za urbane ritme, ki so zabavali  pozno v noč.

Da so se b-boyi naplesali gledalci pa uživali ob gledanju so organizatorji pripravili dve tekmovanji. S prvim ˝Devoted to Fundation˝ so poiskali kralja breakdance osnov in si pogledali kaj vse zmoreta B-Boy in B-Girl. Zmagovalca v različnih kategorijah sta bila 8-letni Bor, ki sliši na RBF in Widi, ki je član FFB (Flow from below), RBF je  bil najboljši v 4 kategorijah, Widi pa je pokazal, da je najbolj vešč v kategoriji ˝longest helicopter˝.

Ker je namen celotnega dogodka po besedah Andreja Schulza – Suljota odklop od tekmovanj, so organizatorji poskrbeli za sproščeno vzdušje, dobro hrano in veliko smeha. Najbolj zabaven in sproščujoč del večera je bil ˝Pull & Break Competition˝, ki predstavlja plesni spopad s presenečnji. Pri vsakem krogu so bili določeni dodatni artikli, pripomočki in naloge, ki so jih breakerji morali med izhodom uporabiti. Pri tem se je pokazala izvirnost, domišljija in improvizacija, ki je nasmejala do solz. Med šestnajstimi tekmovalci je najbolj nasmejal Luka Renčelj – Luxy. Po besedah Andreja Schulza pa je bila velika konkurenca, saj so bili vsi fantastični.

Skupina breakdance plesalcev SWS je praznovala svoj deseti rojstni dan prav na Feel Good Bboy Jamu. V desetih letih so si ustvarili ime in veliko spominov, ki jih združujejo. Pravijo, da ni lepšega, kot to, da so združeni vsi na enem mestu okoli enega plesišča.

Feel Good Bboy Jam ni bilo le tekmovanje B-Boyev, pač pa dan namenjen druženju, smehu, zabavi, dobri hrani, kar pa je spremljalo vse od plesa do žongliranja ob break beatih. Andrej Schulz – Suljo pravi, da breakdancerji breakajo z užitkom in ne zaradi tekmovanj, break je zato, da povezuje ljudi. Zato, da se s skupino ljudi, ki dela in ljubi enako stvar kot ti povežeš in uživaš. Zaupal nam je da so z uspehom dogodka zelo zadovoljni in da se vidimo zopet naslednje leto še v večjem številu in s še več čevapčiči. Torej, za vse, ki ste letos dogodek zamudili, naslednje leto bo nova priložnost.

Tekst: Sanja Despotovič