Evropsko leto enakih možnosti za vse

Evropska unija je leto 2007 razglasila za evropsko leto enakih možnosti za vse – pravični družbi naproti. Namen evropskega leta je spodbujati sprejemanje in spoštovanje različnosti.

Evropska unija je leto 2007 razglasila za evropsko leto enakih možnosti za vse – pravični družbi naproti. Namen evropskega leta je spodbujati sprejemanje in spoštovanje različnosti, kar je tudi ena ključnih vrednot, na katerih temelji Unija. Spoštovanje, sprejemanje in poznavanje pravice do enake obravnave in življenja brez diskriminacije – ne glede na spol, narodnost ali etnično poreklo, versko ali drugo prepričanje, invalidnost, starost in spolno usmerjenost – so cilji, za katere si moramo prizadevati skupaj . 

Cilje evropskega leta bomo uresničevali tudi v Sloveniji, zato ste vabljeni, da se udeležite slovesne otvoritve evropskega leta enakih možnosti za vse,  ki bo potekala v četrtek, 22. marca 2007, z začetkom ob 16.00 uri v veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma (vhod iz Prešernove c.). Svoj pogled na uveljavljanje enakosti in boja proti diskriminaciji v slovenski in evropski družbi bodo z nami delili:

France Cukjati, predsednik Državnega zbora RS,
Metka Klevišar, ustanoviteljica Slovenskega društva hospic,
Zdenka Čebašek Travnik, varuhinja človekovih pravic,
Faila Pašić, aktivna članica Islamske skupnosti,
Marjeta Cotman, ministrica za delo, družino in socialne zadeve,
Sonja Pungertnik, od rojstva slepa profesorica defektologije,
Cveto Uršič, predsednik nacionalne delovne skupine za pripravo sodelovanja in izvedbo nacionalne strategije in prednostnih nalog za Evropsko leto 2007 in
Miha Lobnik, predsednik Društva informacijski center LEGEBITRA.

Pogovore, ki bodo potekali v neformalnem in sproščenem vzdušju, bo vodila Nina Sankovič, kasneje pa bo ob prigrizku in glasbi skupine Sabahbluz tudi priložnost za druženje z našimi gosti.

Prosimo vas, da svojo prisotnost obvezno potrdite osebju Centra Evropa na telefonsko številko 01 43 82 270.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Overjam festival 2018

Podarjamo 1 vstopnico za Overjam festival 2018! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Čigav sin je Ziggy Marley?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.