Evropsko leto enakih možnosti za vse

Evropska unija je leto 2007 razglasila za evropsko leto enakih možnosti za vse – pravični družbi naproti. Namen evropskega leta je spodbujati sprejemanje in spoštovanje različnosti.

Evropska unija je leto 2007 razglasila za evropsko leto enakih možnosti za vse – pravični družbi naproti. Namen evropskega leta je spodbujati sprejemanje in spoštovanje različnosti, kar je tudi ena ključnih vrednot, na katerih temelji Unija. Spoštovanje, sprejemanje in poznavanje pravice do enake obravnave in življenja brez diskriminacije – ne glede na spol, narodnost ali etnično poreklo, versko ali drugo prepričanje, invalidnost, starost in spolno usmerjenost – so cilji, za katere si moramo prizadevati skupaj . 

Cilje evropskega leta bomo uresničevali tudi v Sloveniji, zato ste vabljeni, da se udeležite slovesne otvoritve evropskega leta enakih možnosti za vse,  ki bo potekala v četrtek, 22. marca 2007, z začetkom ob 16.00 uri v veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma (vhod iz Prešernove c.). Svoj pogled na uveljavljanje enakosti in boja proti diskriminaciji v slovenski in evropski družbi bodo z nami delili:

France Cukjati, predsednik Državnega zbora RS,
Metka Klevišar, ustanoviteljica Slovenskega društva hospic,
Zdenka Čebašek Travnik, varuhinja človekovih pravic,
Faila Pašić, aktivna članica Islamske skupnosti,
Marjeta Cotman, ministrica za delo, družino in socialne zadeve,
Sonja Pungertnik, od rojstva slepa profesorica defektologije,
Cveto Uršič, predsednik nacionalne delovne skupine za pripravo sodelovanja in izvedbo nacionalne strategije in prednostnih nalog za Evropsko leto 2007 in
Miha Lobnik, predsednik Društva informacijski center LEGEBITRA.

Pogovore, ki bodo potekali v neformalnem in sproščenem vzdušju, bo vodila Nina Sankovič, kasneje pa bo ob prigrizku in glasbi skupine Sabahbluz tudi priložnost za druženje z našimi gosti.

Prosimo vas, da svojo prisotnost obvezno potrdite osebju Centra Evropa na telefonsko številko 01 43 82 270.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.