Evropski forum Alpbach 2013

Od 12. do 31. avgusta 2013 bo pod naslovom Doživetja in vrednote potekal Evropski forum Alpbach 2013, kjer bodo perspektivni mladi iz več kot 45 držav skupaj s pomembnimi gosti iz politike, uspešnimi gospodarstveniki in uglednimi akademiki diskutirali o novih idejah ter iskali rešitve evropskih in svetovnih problemov.

Evropski forum Alpbach je tradicionalen mednarodni dogodek v idilični tirolski vasici v Avstriji . Njegovi začetki segajo v leto 1945 in od takrat v Alpbachu ugledni gostje in perspektivni mladi vsako leto diskutirajo o ključni izzivih sedanjosti in prihodnosti.  Program Foruma je razdeljen v tri sklope, ki se deloma prekrivajo, a udeleženci lahko kljub temu svobodno izbirajo dogodke, ki jih najbolj zanimajo.

Teden seminarjev udeležencem ponuja spekter 16 tematskih skupin, kjer s predavatelji z najuglednejših svetovnih univerz in mednarodnih institucij razpravljajo o vrednotnih, religijskih, pravnih, diplomatskih, etičnih, demografskih in številnih drugih problemih. Seminarji predstavljajo uvodni teden Foruma, udeleženci pa se lahko udeležijo enega ali dveh seminarjev in pridobijo ustrezne certifikate o udeležbi.

Simpoziji so dvo ali trodnevni sklopi okroglih miz, predavanj in delavnic, ki pokrivajo področja zdravstva, izobraževanja, tehnologije, politike, evropskih institucij, prava, ekonomije in financ. Vsako leto se vabilu k udeležbi na tem sklopu odzovejo najuglednejši svetovni znanstveniki, Nobelovi nagrajenci, politiki (leta 2011 tudi takratni predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk), evropski komisarji, ekonomisti, guvernerji centralnih bank in številni drugi.

Poletne šole predstavljajo tretji sklop programa, ki udeležencem Foruma predstavlja alternativo zgoraj opisanima sklopoma. Letos bosta potekali Poletna šola o evropski integraciji in Poletna šola o evropskih zdravstvenih in socialnih shemah, ki bosta udeležencem ponudila bolj univerzitetno oblikovan program, ki se zaključi z izpitom in pridobitvijo certifikata o udeležbi in opravljenem izpitu.

Poleg uradnega dela so udeležencem na voljo še kulturne in športne prireditve ter večerni sprejemi in zabave, kjer pride do bolj sproščenega spoznavanja. Poseben večer je namenjen predstavitvi iniciativnih skupin. To so organizacije, ki mladim preko štipendij omogočajo udeležbo na Forumu. Ena izmed njih je IG Alpbach Senza Confini, ki združuje mlade z avstrijske Koroške, Italije in preko Društva za evropsko povezovanje Alpbach tudi Slovenije.

Za štipendijo za udeležbo na Forumu in nastanitev v Alpbachu, ki jo ponuja IG Alpbach Senza Confini, se je možno prijaviti do 2. maja 2013 na scholarship@ig-senzaconfini.org. Več informacij o vrstah štipendij in postopku prijave je na voljo na spletni strani www.drustvo-alpbach.eu.

Društvo za evropsko povezovanje Alpbach

IG Alpbach Senza ConfiniKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.