Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

29
Jan
Zlatko Kaučič in Milko Lazar: Ena/One + Kombo z gosti: Hramo
21:00
10€, 12€ na dan koncerta, 8€ d-š-u


Dvojni koncertni večer, v katerem bosta svetovno uveljavljena slovenska jazz glasbenika in skladatelja Zlatko Kaučič in Milko Lazar predstavila album ENA/ONE, v drugem delu večera pa se predstavlja nova verzija glasbeno navihane Kaučičeve grupacije KOMBO B z novim albumom “Hramo”.

Zlatko Kaučič se v Kino Šiška tokrat vrača v duetu z Milkom Lazarjem, s katerim bosta predstavila album ENA/ONE in vas popeljala na nenavadno in iskrivo zvočno potovanje.

Uveljavljena slovenska glasbena ustvarjalca, ki ustvarjanje drug drugega spremljala že vse življenje, sta lani združila moči in osnovala glasbeno eksperimentalno dogodivščino Tihožitja slovenskih pokrajin, njuno sodelovanje pa je znova obrodilo sadove.

29. januarja se tako obeta dvojni koncert, začenši z duetom Kaučič & Lazar, drugi del pa bo zaznamoval nastop Kombo B (z gosti) in predstavitev albuma Hramo.

KOMBO B sestavljajo naslednji glasbeniki pod umetniškim vodstvom Zlatka Kaučiča:

TINA JENKO (bobni, tolkala)
TOMI NOVAK (bobni)
ALAN KUDIČ (bobni, tolkala)
ŽAN SPEHONJA (bobni, tolkala)
NEJC FRANCA (bobni, tolkala)
ŽIGA IPAVEC (bobni, tolkala)
URBAN KUŠAR (bobni, tolkala)
GAL FURLAN (djembe, tolkala)
MATJAŽ BAJC (električni bas)
PETER KASTRIN (električna kitara)
JAN JARNI (električna kitara)

Posebni gostje:
BOŠTJAN SIMON (alt saksofon)
JANI ŠEPETAVEC (tenor saksofon)
MATIJA MLAKAR (pozavna)
DAMIJAN VALENTINUZZI

“Hramo je naša peta zgoščenka, odkar delujemo v društvu “Zvočni izviri” in pod okriljem Zveze kulturnih društev Nova Gorica (ZKO). Tokrat sem se odločil, da bomo snemali v “živo”, z novo mlajšo generacijo, začenši od devetega leta in naprej. Prejšni “kombovci A” so odleteli iz glasbenega “gnezda” in si pridobili sloves v slovenskih in celo tujih glasbenih krogih. Imena, kot so Samo Šalamon, Vid Drašler, Jošt Drašler, Marko Lasič, Vitja Balzalorsky, Gal Furlan in drugi, so postala “sinonim” kreativnosti šole “Zvočni izviri”! Tokrat je bila moja ideja, da po dveh letih šole brezkompromisno posnamemo naš koncert, in to v situaciji, kjer večinoma niso videli “mikrofona” in tudi še niso nikoli igrali pred občinstvom. Plošča je rezultat, ki jim bo ostal za vedno v spominu, tudi z napakami in dobrimi izvedbami.” (Zlatko Kaučič)

“Skoraj bi lahko rekli,da sta glasbenika odkrila čudežno formulo, kjer ni več niti kančka prostora za dvom in pomisleke.“(Jože Štucin-Primorske novice)

“Lazar-Kaučič je duo, ki je našel pot do skupne govorice iz popolnoma različnih glasbenih izhodišč.” (Jože Štucin-Primorske novice)