Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

5
May
Zlatko Kaučič & Cerkno Jubileum Orchestra
20:00
10€ predprodaja, 12€ na dan dogodka


Zlatko Kaučič in all-star zasedba slovensko-italijanske jazzovske avantgarde se z novo iskrivo muziko poklanjajo spominu na ustanovitelja in dolgoletnega vodjo festivala Jazz Cerkno, Boštjana Cveka.

Ob tej priložnosti bo na voljo tudi povsem svež koncertni album s s posnetki z lanskoletnega špila te zasedbe na 20. ediciji festivala, ki bo izšel pri založbi Klopotec, hkrati pa bo dogodek tudi izvrstna predpriprava za 21. Jazz Cerkno.

FB dogodek>

CERKNO JUBILEUM ORCHESTRA

Glasbeniki:
BOŠTJAN SIMON – alt saks
CENE RESNIK – tenor saks
VITJA BALŽALORSKY – električna kitara
JOŠT DRAŠLER – akustični bas
VID DRAŠLER – bobni, tolkala
MARKO LASIČ – bobni, tolkala
MIMO COGLIANDRO – bass klarinet, soprano
GABRIELE CANCELLI – trobenta
LUIGI VITALE – vibrafon
GIORGIO PACORIG – fender rhodes,efekti
GIOVANNI MAIER – akustični bas

Dirigent in glasba:

ZLATKO KAUČIČ

Odlomki z recenzij koncerta na Jazz Cerkno 2015:

Naš najbolj inovativni jazzer Zlatko Kaučič je Jazzu Cerkno v čast jubilejni orkester svojih mladih obetavnih učencev z izkušenimi italijanskimi gosti popeljal v energično in čustveno preigravanje svojih in drugih znanih skladb. Zasejali so trans dobre volje (ja, tudi Kekec je bil vpet v muziko) pri občinstvu. Ko so izzveneli monologi in dialogi inštrumentov, visoko koncentrirani vstopi posameznih sekcij in je vse skupaj od melodij do v nebo vpijočih krikov pripovedovalo o jazzu, njegovem bogastvu v Cerknem in o Boštjanu, so glasbeniki stopili v vrsto in mu v poklon pomahali proti nebu. (primorske Novice-Saša Dragoš)

 

Zlatko Kaučič je za to priložnost pripravil in spet povezal domače in italijanske glasbene improvizatorje, zbrane v Cerkno Jubileum Orchestra. Moment, ko je iz zavzeto dirigirane kolektivne improvizacije vstala Kozinova filmska tema iz filma Na svoji zemlji, zatem pa po glasbenih grapah povijugala Kekčeva tema, je bil eden najbolj srčnih trenutkov festivala.(Ičo Vidmar-Dnevnik)

 

Organizacija: Kino Šiška v sodelovanju s festivalom Jazz Cerkno.