Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

22
Jun
Zlatko
21:00
0€


Zlatko se nahaja v vrhu slovenske hiphop scene, s svojo glasbo in podobo pa je postal tudi del javne zavesti.

Njegovi dosedanji singli »Prhajam«, »Zamuvi ga z mano«, »Moja pesem«, »Svet je lep«, »Motš se«, »Kokrkol obrneš«, »Poznaš ta zvok«, »Mi je žal«, … videospoti in koncerti so dosegli množično predvajanje in tudi prisotnost v medijih. S svojim udejstvovanjem na sceni vztrajno ter uspešno postavlja glasbo mladih in njihov način življenja v ospredje družbene arene.
Zlatko je leta 2007 nadgradil svojo dolgo pot prepletanja poezije in glasbe z izdajo zelo opaženega prvenca izpovednega naslova »Svet je lep« (založba Street13), ki je obveljal za najbolj pričakovan izid v svojem žanru. Leto 2008 je ovekovečil z izdajo dveh plošč, »Zlatko in prijatelji« (Street13) in »Svet je lepši« (Street13). Že naslovi plošč izražajo njegov neskončno pozitiven pristop in pogled na življenje, ki opozarja na lepe strani življenja kljub morebitnim težkim okoliščinam. Leta 2008 je bila njegova skladba »Gospod je prezaseden« vključena na album v okviru natečaja Vala202 »Hočemo dobro glasbo«, leta 2009 so skladbo »Poznaš ta zvok« vključili v izbor kompilacije »Beli album«, v letu pa 2009 pa je izšla tudi posebna izdaja posnetkov Zlatkovega nastopa v oddaji Izštekani na Val202, pod naslovom »Teorija 585« (ZKP).

Kar Zlatkovo glasbo ločuje od preostale hip hop scene je poudarek na melodičnih vložkih, ki skupaj s tekstovno ritmiko in dinamiko preprečijo ravnodušno poslušanje. Bistven presežek pa občutijo obiskovalci koncertov, saj Zlatko kot eden redkih izvajalcev svojega žanra, na koncertih nastopa z živim bendom Optimisti, odlično jazzovsko – funky orientirano zasedbo, ki jo sestavljajo priznani studijski glasbeniki. Njihove koncerte najbolje opiše izraz eksplozija energije.