Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

16
Oct
Zlatko


Izid novega albuma zapriseženega optimista Zlatka je tudi tokrat pospremljen s posebno akcijo ‘Svet skozi Zlatkove oči’.

Med 9. in 16. oktobrom se Zlatko vsak dan nekaj ur v živo javlja z različnih lokacij po Sloveniji na spletnem mestu Sveta vladar. http://zivimlajf.svetavladar.si/

Tako so bili oboževalci prisotni ob zadnjih popravkih skladb v glasbenem studiju in pregledu designa za ovitek.  Z njim so vstopili v proizvodnjo albumov, kjer so zagnali stroje in začeli tiskati njegov CD ‘Živim lajf’ in par dni kasneje skupaj odšli po prve vroče izvode albuma. Zlatko jih je popeljal tudi na vajo, kjer so se pripravljali na koncert, ki bo v Cvetličarni, 16.10 ob 21h. Tam bo Zlatko predstavil skladbe z novega albuma in izbor njegovih prejšnjih uspešnic, odvrgel očala ter zaključil s tednom livestreama.

Album ‘Živim lajf’ je Zlatko ustvarjal kar z devetimi producenti, kar se odraža v njegovi raznolikosti, seveda pa vse skladbe povezujejo besedila, polna optimizma in pozitivnih sporočil. Zlatko jih opisuje takole: ‘navdih za besedila sem črpal iz preteklosti, jih prepletal s sedanjostjo, gledajo pa v prihodnost’.

Pri skladbi ‘Ti to lahko’ je sodelovala Nina Pušlar, sporočilo besedila pa je Zlatkov življenski moto – vse se da če se hoče. Oto Pestner je zapel v skladbi ‘Samo potnik’, za katero Zlatko pravi: ‘vse na tem svetu je samo prah, ne vežite svojega srca zanj’. Na albumu je tudi skladba za hčerko Ni’jo Nur in ‘Srce Sloveniji’, ki jo je naredil ob dejanju ekstremnega športnika Mateja Markoviča s sporočilom, da je srce naše najmočnejše orožje.

Za skladbo ‘A se spomnš’, ki bazira na 90-ih letih, je že začel snemati video spot in ga bo snemal vsaj pol leta, saj hoče v njem prikazati statiko in gibanje v vseh letnih časih.