Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

24
Mar
Zaria, River Fables
21:00
5€


Večer ljudskih in metalskih melodij

V Orto baru se pripravlja zanimiv večer ljudskih in metalskih melodij, kjer sta se v duhu ljudskega prizvoka povezali skupini River Fables in Zaria. Ljubitelji tako irske ljudske glasbe, kakor tudi pridiha ljudskih melodij v metalskih vodah, bodo prišli na svoj račun. Obljubljamo nepozaben večer, kjer bo ušesom prijetnih pesmi več kot dovolj.

( Začetek koncerta v klubu ob 21.30! )
Cena vstopnice za koncert: 5eur
FB dogodek: https://www.facebook.com/events/970900102946986/

ZARIA (simfonični folk metal)
Skupina Zaria je bila ustanovljena leta 2011 v želji po ustvarjanju avtorske glasbe. Inez, Nika, Miha, Jakob, Rok in Gašper so leta 2012 sestavili dokončno zasedbo. Sprva so ustvarjali glasbo, bolj usmerjeno v folk metal, sčasoma pa so navdih spontano pričeli črpati tudi iz drugih glasbenih zvrsti.

Že v začetnem letu bendovega delovanja so nastale prve avtorske skladbe, s katerimi so se leta 2012 lahko povzpeli na koncertne odre. V tem obdobju so napisali dovolj lastne glasbe, da so se poleti istega leta odločili za snemanje svojega prvega EP-ja, Sij obzorja, ki je po zaslugi DYZ Sonic Temple Studia izšel marca 2013. To leto je bilo zaznamovano z intenzivnim ustvarjanjem in občasnim koncertiranjem po vsej Sloveniji, z zaključkom na silvestrovanju v centru Ljubljane.

Sledilo je še eno pestro leto, saj se je v času njihovega delovanja nabralo dovolj avtorskega materiala za snemanje prvega albuma. Konec februarja 2014 so se tako odpravili v Studio Rojas, kjer se je nekaj mesecev odvijalo snemanje in pripravljanje končnega izdelka. Poleti so se predstavili na malem odru festivala MetalDays 2014, kjer so bili deležni številčne udeležbe in pozitivnega odziva publike. Svoj prvenec pod imenom Po poti življenja so izdali v decembru istega leta.

V prihodnosti si želijo še več koncertiranja in, sčasoma, ponovnega povratka v studio.

FB: https://www.facebook.com/Zaria.band/
spletna stran: http://www.zaria-band.si/
video: https://www.youtube.com/watch?v=VbLRtG-r5oQ

RIVER FABLES (irska ljudska glasba in shantiji)
Naša pripoved se je začela na hladen oktoberski večer sredi Ljubljane. Na Prečni ulici, skriti v mali kleti z velikim vzdušjem, so se naše poti prvič prekrižale. Ob plesu in petju smo se prvič spoznali in ob zvokih irske glasbe se je v nas prebudilo nekaj večjega. Tako smo se večkrat zbrali, a želeli smo si postati več kot le del množice. Opremljeni z glasbenim znanjem smo tudi sami začeli čarati svoje vzdušje. Takrat smo začutili kaj nam zares pomeni irska glasba. Sreča, zadoščenje, optimizem, svoboda in navdih za vse nadaljne dni.

Ob zvokih našega benda, vas toplo vabimo, da skupaj odplujemo v svet irskih radosti, kjer upamo, da boste začutili to, kar ta glasba pomeni nam.

- River Fables -
FB: https://www.facebook.com/landladysfiddles/
video: https://www.youtube.com/watch?v=x8DP44iAr7w