Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

14
Feb
Zablujena generacija
22:00
8€, predprodaja 6€


Zablujena generacija je vodilna slovenska panknroll skupina zadnjih deset let.

Od začetnega razmišljanja kako s kitaro in znanjem treh akordov prepričati punco iz sosednje ulice jih je zavidljiva odrska kilometrina izoblikovala v koncertno atrakcijo-katero lahko potrdi vsak, ki si je vsaj enkrat ogledal njihov nastop. Ti panksi so na odru rojeni in oder je njihov dom. Komunikacija s publiko jim je pisana na kožo, po žilah se jim pretaka kerozin tako, da vnamejo vsakogar, ki jih je pripravljen sprejeti, jim prisluhniti, se znoreti z njimi- in teh ni malo.

Bend ima za sabo posnetih šest studijskih albumov, kar pomeni šest različnih zgodb občutenja in posledično delovanja, katerih rdeča nit je definitivno spontanost, z energijo našponana melodika in v stilu dobrih starih Ramonesov razmišljanje na način – brez filozofije.

Prvi trije albumi Fajht, Pank zabloda in Ultra lahko zajemajo obdobje, ko je bend prekrižaril vse pomembnejše koncertne place v Sloveniji, ter se celo podal na turnejo po Nizozemski in Nemčiji.

Albuma Pozitiv vabrejšan ter Pop idoli pa nakazujeta, da je četverica zrela za nekaj več. Albumu Pozitiv vabrejšan je z zlato naklado uspelo to, kar v Sloveniji po Pankrtih ni uspelo še nikomur – pankrock vibracije približati širšemu krogu poslušalstva, ter hkrati obdržati pokončno držo in trezno razmišljanje.

Novo obdobje delovanja, ter nov zagon je bend doživel letošnjo zimo ko se je prijavil bolj kot ne iz zafrkancije na predizbor EME 2007(Evrovizijskega festivala), ter tako gledalcem oz. poslušalcem ponudil eno od alternativnih možnosti kako se dokončno rešiti poplave instant pop komadov. Uspelo jim je, prepričali so ogromno množico tako mladih kot tudi tistih malo starejših, ter se po njihovi zaslugi uvrstili na odlično četrto mesto.

Kdo hoče plesati z menoj? je bil vroč singl, ki je v stilu Ramonesov osvajal znova in znova nove fene. Za komad je bil posnet videospot, celotno dogajanje pa je predstavljalo uverturo v že šesti studijski album z naslovom “Mi smo stare pizde”. Kakšna zgodba se skriva za tem albumom, pa poskusi ugotoviti sam. Prisluhni mu.

Bend sestavljajo in predstavljajo:

Primož – vokal, kitara
Ramon – kitara, vokal
Igor – bobni, vokal
Hanson – bas, vokal