Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

27
Dec
Zaa & Levi Kravac
22:00
8€, do 23h 6€


Zadnja sobota v letošnjem letu zna biti precej zabavna, rezervirali smo jo namreč za srbski bend ZAA, ki velja za svojevrstno koncertno atrakcijo, na odru pa se jim bodo pridružili še njihovi prijatelji, vsestranski Leni Kravac.

ZAA (Srbija)

LENI KRAVAC (Si)
Bayo & Balkanska Sisa

Energični ZAA so nastali leta 2008 v Kruševcu. Ogromno koncertirajo, v njihovi glasbi se mešajo najrazličnejši stili; ska, dub, pa tudi post rock, jazz in punk, vse skupaj pa je začinjeno z obilo energije, plesnih ritmov in improvizacije. Do sedaj so izdali dva studijska albuma: ZAA (2010) in Good Things (2011), dvojni singlFull Scale Riot/Moonlight (2011) in EP Foot by Foot (2012). Na koncertu bomo lahko slišali njihov tretji studijski album What About, ki je ravnokar izšel.

Leni Kravac ustvarjajo balkan fusion v pravem pomenu besede – združujejo mešanico različnih glasbenih zvrsti od metala, funka, hiphopa in urbane elektronike z balkanskimi vižami. Podobno kot njihova glasba, so tudi člani zbrani z vseh vetrov, vsak s svojimi glasbenimi preferencami. Vokalista kombinirata čustven naboj balkanskega melosa s hiphopom in šaljivimi besedili. Saksofonist, tudi hiphop/dubstep prouducent, s trobentačem meša balkan, jazz in funk melodije. Kitarist je sicer frontman enega najmočnejših slovenskih metal bendov – Noctiferie. Basist prihaja iz šole britanskega drum and bassa, medtem ko bobnar uživa v power poliritmiki in posluša vse od djent metala do “pocukranih” hitov iz 80ih. Rezultat kombinacije preverite sami!

Da po koncertu ne boste pobegnili domov, bosta s poskočnimi balkanskimi godbami poskrbela rezidenta nekdanjih Cigu Migu večerov, Bayo in Balkanska Sisa.

Vstopnina: 6 € do 23h, 8 € do polnoči